Herceg Novi: Apel građanima da ostanu u domovima

Službenici CB Herceg Novi i Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora nadziru putne pravce i zabranjuju saobraćanje na najkritičnijim dionicama
100 pregleda 7 komentar(a)
herceg novi nevrijeme, Foto: Slavica Kosić
herceg novi nevrijeme, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.11.2018. 16:09h

Sa sastanka tima za upravljanje vanrednim situacijama apelovali su na građane Herceg Novog da ostanu u svojim domovima dok traje nevrijeme koje je zahvatilo područje cijelog grada, kako bi olakšali kretanje vozila za hitne intervencije i mehanizacije.

“Obilne padavine izazvale su poplave i odrone, došlo je do izlivanja Sutorine, Opačice, potoka Nemila u Meljinama i Pijavica u Bijeloj, od vode se ne vide djelovi magistralnog i lokalnih puteva, brojni objekti su poplavljeni, vozila zaglavljena. Prioritet u ovom trenutku je zaštita ljudskih života”, poručeno je na sastanku.

Apeluje se na sve građane da ne koriste vozila, osim u slučaju prijeke potrebe, kako bi izbjegli moguće opasnosti i olakšali rad službama na terenu.

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora nadziru putne pravce i zabranjuju saobraćanje na najkritičnijim dionicama.

“Na čišćenju kanala i odrona angažovano je ljudstvo svih gradskih komunalnih preduzeća, a akcijama koordiniraju Služba zaštite i spasavanja i Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora. Svi lokalni privrednici koji posjeduju mehanizaciju odazvali su se pozivu i učestvuju u akciji”, saopšteno je nakon sastanka.

Upućen je zahtjev za pomoć Direktoratu za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, radi obezbjeđivanja dodatnih pumpi i ljudstva.

Za ugrožene porodice obezbijeđen je privremeni smještaj u hotelima „Park“, „Lighthouse“ i „Play“.

Za sve prijave građana stalno su otvorene telefonske linije 19800 i 112.

Bonus video: