hakerski napad

Anonimusi oborili internet-stranicu CIA-e

Anonimusi su na Tviteru ostavili poruku “CIA tango down”, što je fraza koju koriste američke specijalne snage nakon što ubiju neprijatelja
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2012. 08:42h

Hakerska grupa Anonimusi preuzela je odgovornost za obaranje internet stranice američke Centralne obavještajne agencije (CIA), što je najnoviji hakerski napad na jednu američku saveznu agenciju.

Anonimusi su na Tviteru ostavili poruku “CIA tango down”, što je fraza koju koriste američke specijalne snage nakon što ubiju neprijatelja.

Internet-stranica CIA-e još je blokirana, javlja BBC.

Hakeri su napali i druge sajtove povezanse sa CIA, meksičko ministarstvo rudarstva, kao i internet-stranicu američke države Alabama, rekli su zvaničnici, javila je mreža CNN.

Portparol CIA Dženifer Jangblad rekla je da su oni upoznati sa problemom sa internet-stranicom i da to pokušavaju da riješe.

Prošlog mjeseca Anonimusi su oborili nakratko internet-stranice Ministarstva pravde SAD-a i Federalnog istražnog biroa (FBI) u znak osvete zbog zatvaranja internet-stranice Megaupload.

Početkom mjeseca presreli su konferencijski telefonski razgovor između FBI-a i britanske policije tokom kojeg su razmjenjivali informacije o mjerama protiv hakera.

Preporučujemo za Vas