Podaci korisnika Megaaplouda biće brisani od četvrtka

Rotken je rekao da Megaaploud nastoji da u saradnji s tužilaštvom spriječi brisanje podataka koje je ostavilo najmanje 50 miliona njenih korisnika
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2012. 11:20h

Američko federalno tužilaštvo saopštilo je da će privatni podaci korisnika internet sajta Megaaploud (Megaupload) biti obrisani najranije u četvrtak.

Tužilaštvo SAD blokiralo je pristup Megaaploudu i protiv sedam rukovodioca tog sajta podiglo optužbu da je njime bilo olakšano ilegalno skidanje filmova, muzike i drugog sadržaja zaštićenog autorskim pravima.

Ta kompanija je saopštila da su milioni njenih korisnika na sajtu ostavljali svoje privatne podatke poput ličnih dokumenta ili porodičnih fotografija, ali da im je onemogućeno da vide svoje podatke poslije akcije američkih vlasti ranije ovog mjeseca.

Megaaploud je unajmljivao druge kompanije za skladištenje podatka, a advokat te kompanije Ajra Rotken rekao je da je vlada zamrzla njen novac.

Kancelarija američkog tužilaštva podneijla je u petak dokument u kojem se navodi da kompanije za skladištenje podataka Karpatija hosting (Carpathia Hosting Inc) i Kogent komjunikejšn grup (Cogent Communications Group Inc) mogu početi da brišu podatke u četvrtak.

U tom dokumetu se navodi da je američka vlada kopirala neke od podatka sa servera, ali da ih nije fizički uzela i da pošto je iskoristila naloge za pretragu, više nema pravo pristupa podacima.

Rotken je rekao da Megaaploud nastoji da u saradnji s tužilaštvom spriječi brisanje podataka koje je ostavilo najmanje 50 miliona njenih korisnika.

On je dodao da su ti podaci važni, ne samo zbog korisnika, nego i za odbranu te kompanije na sudu.

Bonus video: