Blagi porast broja korisnika fiksne telefonije

Prema podacima Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Crnogorski Telekom na tržištu fiksne telefonije ima učešće od 98 odsto, a M:tel dva odsto
0 komentar(a)
telefon, Foto: Shutterstock.com
telefon, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 29.01.2012. 14:53h

Crnoj Gori je na kraju decembra bilo 170,86 hiljada korisnika fiksne telefonije, što je 91 priključak više u odnosu na novembar.

Prema podacima Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Crnogorski Telekom na tržištu fiksne telefonije ima učešće od 98 odsto, a M:tel dva odsto.

Telekom je u decembru povećao broj priključaka za 117, dok je M:tel smanjio za 26. M:tel usluge fiksne telefonije pruža preko Wi-Max mreže.

Od ukupnog broja priključaka fiksne telefonije, na građane se odnosi 86,99 odsto ili 148,6 hiljada, a na kompanije 13 odsto ili 22,23 hiljade priključaka.

Ukupan broj ISDN priključaka na kraju decembra iznosio je oko 5,27 hiljade, što je oko jedan odsto manje nego mjesec ranije.

Od ukupnog broja ISDN priključaka građani su vlasnici 48,44 odsto, a ostatak pripada kompanijama.

U izvještaju se navodi da je broj korisnika ISDN-a u decembru smanjen za 56 u odnosu na novembar, kao posljedica dalje orijentacije građana sa ISDN usluge na ADSL.

Bonus video: