Tri najskuplja mobilna telefona na svijetu

U ovim nesigurnim vremenima na ove uređaje treba gledati i kao na neku vrstu investicije, jer se pretpostavlja da će njihova cijena sa vremenom samo rasti
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2012. 22:34h

Mnogi žele biti primjećeni sa najnovijim, najatraktivniji i najsaveremenijim modelima.

Samo za one kojima aktuelna ponuda vodećih svjetskih proizvođača i kreatora, čiji primjerci drže cijenu i do nekoliko stotina hiljada eura, nije posebno primamljiva, evo tri najskuplja mobilna telefona na svijetu, čije se cijene mjere milionima.

1. GoldStriker iPhone 3G Supreme

Najskuplji od svih, ovaj aparat koštata 3, 2 miliona dolara, a vrlo je vjerovatno da će mu cijena u 2012. godini rasti. Spoljašnjost je kompletno izrađena od 22- karatnog zlata.

Ekran je uokviren stotinama malih dijamanata, a sedmokaratni dijamant na telefonu ima funkciju iPhone dugmeta. Dizajnirao ga je Stjuart Hjuz, koji se specijalizovao u izradi luksuznih predmeta od zlata i dragog kamenja.

2. Kings Button iPhone

Ovaj ljepotan će vas koštati oko 2, 5 miliona dolara, a djelo je čuvenog dizajnera Petera Alosona. Dizajnom dominira 6, 6 karatni dijamant, koji ima funkciju centralnog dugmeta. Kompletan telefon je oukviren sa 150 "malih" dijamanata.

3. Diamond Crypto Smartphone

Riječ je o još jednoj kreaciji Petera Alosona. Cijena mu je 1, 5 miliona dolara, što i nije čudo ako se uzme u obzir da je kompletan telefon urađen u platini i ukrašen sa 50 dijamanata, od kojih su 8 izuzetno rijetki plavi dijamanti.

Ona što je još karakteristično za ovaj aparat je i činjenica da je izuzetno jednostavan za upotrebu, a svom korisniku pruža mogućnost pretrage omiljenih Web stranica i slušanja muzike.

Bonus video: