Cetinje dobija besplatni wireless

Ambasador Gasparić je kazao da Cetinje u budućnosti treba da se posveti oživljavanju privrede, s obzirom da potencijal postoji
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2012. 14:45h

Građani Cetinja, mogu očekivati da će dobiti besplatni wireless i to zahvaljujući zajedničkom projektu lokalne vlasti i Vlade Slovenije.

Projekat je samo jedan u nizu koji je u crnogorskoj Prijestonici podržala Slovenija, što je bio povod razgovora ambasador Republike Slovenije Vladimira Gaspariča i gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića.

"Osim projekta besplatnog wirelessa za gradsko područje, u saradnji sa vladom Slovenije urađen je i projekat "Cetinje – siguran grad". Projekti za navedene aktivnosti su već urađeni i ubrzo se očekuje njihova realizacija", kazao je Bogdanović.

On je dodao da se i u okviru brojnih drugih aktivnosti, potencijalnim slovenačkim partnerima ukazuju brojne mogućnosti za saradnju sa lokalnom upravom, pri čemu je posebno naglašen paket stimulativnih mjera za strane investitore.

Ambasador Gasparič, poput ostalih amabasadora, posebno je bio zainteresovan za projekat gradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, naglašavajući kako je riječ o investiciji koja će imati izuzetan značaj za turističku ponudu, a time i bitnu komponentu u podsticanju privrednog života.

"Kod slovenačkih subjekata već postoji određeno interesovanje za projekat žičare, koja će, svojom dionicom od 15 kilometara, biti najduža na svijetu", kazao je Gasarič.

On je dodao da Cetinje u budućnosti treba da se posveti oživljavanju privrede, s obzirom da potencijal postoji.

Bonus video: