analizirao slike

Ruski naučnik: Imam dokaze o postojanju života na Veneri

Ksanfomaliti u svom tekstu u magazinu "Istraživanje solarnog sistema" kaže da ruske fotografije prikazuju predmete koji podsećaju na "disk", "škorpiju" i "kapu"
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2019. 03:54h

Ruski naučnik Leonid Ksanfomaliti tvrdi da ima dokaza o postojanju života na Veneri, planeti najbližoj Zemlji u smjeru Sunca, javila je Indoazijska novinska agencija.

Ksanfomaliti, astronom pri Institutu za istraživanje svemira ruske Akademije nauka, analizirao je fotografije snimljene tokom ruskog istraživanja i slijetanja 1982. godine na ovu planetu.

Venera je veličine Zemlje, ali ima gustu atmosferu kojom dominira ugljen dioksid.

Sa atmosferskim pritiskom 92 puta većim u odnosu na Zemlju, bez vode i površinom ispresecanom vulkanima i temperaturama od skoro 894 stepena, planeta nikad nije smatrana kao moguća za postojanje nekog oblika života. Međutim, Ksanfomaliti u svom tekstu u magazinu "Istraživanje solarnog sistema" kaže da ruske fotografije prikazuju predmete koji podsećaju na "disk", "škorpiju" i "kapu". On je dodao da se ti objekti "pojavljuju, lebde i nestaju" na različitim fotografijama snimljenim sa različitih tačaka.

Kasnfomaliti je dodao da se ti objekti "pojavljuju, lebde i nestaju" na različitim fotografijama snimljenim sa različitih tačaka

Svemirski brod "Venera ekspres", koji su izgradili evropski inženjeri, posmatrala je planetu od 2005. Naučnici koji su radili na tom projektu nijesu donijeli slične zaključke, ali nisu ni odbacili mogućnost života na toj planeti. Projekat je bio posvećen uticaju i efektu staklene bašte, zbog bojazni od ekološke katastrofe, koja je svojevremeno pretvorila Veneru u planetu bez života.