Jedini hotel u Plužinama bez gostiju od 2011. godine

“Budvanska rivijera” otvorila je hotel “Piva” u Plužinama tokom jedne ljetnje sezone kada su ga dali pod zakup i dva puta bezuspješno raspisivali tender za njegovu prodaju
454 pregleda 5 komentar(a)
hotel Piva, Foto: Svetlana Mandić
hotel Piva, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.11.2018. 20:33h

Jedini hotel u Plužinama - „Piva” ne radi od 2011. godine. Hotelska grupa (HG) “Budvanska rivijera “, kada ga je godinu kasnije kupila za 300 hiljada eura, obećala je povezivanje sjevera i juga i bolje ugostiteljsko-turističke dane za varoš na obali Pivskog jezera.

Umjesto toga, novi vlasnici su hotel, koji je sagrađen 1976. godine, otvorili tokom jedne ljetnje sezone kada su ga dali pod zakup i dva puta bezuspješno raspisivali tender za njegovu prodaju.

Iz HG “Budvanska rivijera” su „Vijestima” su odgovorili da nemaju novih informacija što se tiče hotela „Piva“, a predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić se nada da će restrukturiranje kompanije donijeti i bolju sudbinu za taj objekat.

„Razvoj turizma bilo koje opštine, a samim tim i Plužina, ne može se bazirati na uspjehu bez ijednog hotela. To je faktički centar oko koga se okupljaju i svi privatnici koji se bave ugostiteljstvom i turizmom. Velika je šteta što je ovaj hotel zatvoren. Nadam se da će nakon transformacije u “Budvanskoj rivijeri” nešto da se pokrene i da će hotel ili prodati ili staviti u funkciju”, kazao je Bajagić “Vijestima”.

Iz godine u godinu Plužine bilježe rast broja turista, otvaranje eko i etno sela, a sve bi to, smatraju turistički poslenici bilo još na mnogo boljem nivou da hotel radi. Turisti bi dobili smještaj u centru varoši, a makar dvadesetak ljudi iz toga kraja posao.

“Nedostatak postojanja i rada hotela ‘Piva’ u velikoj mjeri usporava evidentan porast broja posjeta turista. Kvalitetan hotelski smještaj je značajan za sve turističke lokalitete, i predstavlja stožer oko koga se razvija smještajna infrastruktura svake opštine, odnosno turističkog lokaliteta. Pored unapređenja turističke i smještajne ponude kroz otvaranje hotela, napravio bi se dobar prostor i za zapošljavanje dijela nezaposlenih lica sa teritorije Opštine”, kazao je Slobodan Delić, direktor parka prirode “Piva”.

Hotel “Piva” je površine 1.179 metara kvadratnih, ima 40 kreveta, restoran, kafanu, kuhinju, i bio je kategorisan sa dvije zvjezdice.

Bonus video: