"Counter strike" turnir u Budvi

Menadžer DMG-a Slobodan Franeta rekao je da su u planu i turniri u drugim igrama, poput League of Legends, Call of Duty 3
203 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2012. 08:10h

Turnir u pucačkoj igri Counter Strike najavljen je za 21. i 22. januar u kompjuterskoj igraonici "Twilight" koja se nalazi u Ulici 13. jula u Budvi.

Maksimalan broj ekipa je 16, učešće na turniru košta 50 eura po ekipi (5 Igrača), a nagrada zavisi od broja ekipa.

Turnir se igra u organizaciji “Damage Gamers” i za održavanje turnira obezbijeđeno je 20 računara: intel core2duo cpu e7400 @2.8 ghz,2 g ram,nvidia gefrorce 9600gt sa monitorima od 22".

Menadžer DMG-a Slobodan Franeta rekao je da su u planu i turniri u drugim igrama, poput League of Legends, Call of Duty 3.

DMG je podnio zahtjev za organizovanje kvalifikacionog WCG turnira za Crnu Goru nakon kojeg bi se oformile ekipe koje bi predstavljale Crnu Goru na glavnom turniru WCG-a.

Franeta je naveo da "treba probuditi igračku scenu u Crnoj Gori" i nada se da će turniri poput ovih povećati interesovanje za ovakav vid takmičenja.

"Što se tiče League of Legends turnir se očekuje u martu, trenutno se čeka na odgovor o tzv. otključavanju servera na kojem bi se održao turnir. U slučaju da se tako nešto ne odobri koristit će se nalozi registrovani na EU West League of Legends, iz razloga što 80 odsto igrača u Crnoj Gori igra na tom serveru iako Crna Gora spada pod EU Nordic & East", rekao je Franeta.

Više informacija o turniru možete dobiti na na www.teamzone.biz

Olimpijada video igara

“World Cyber Games” osnovan 2000. godine važi za najveći internacionalni turnir u video igrama, turnirom upravlja Južno Korejska kompanija “World Cyber Games Inc”

, a sponzorisan je od strane Samsung i Mikrosoft kompanija. Na WCG se gleda kao na olimpijadu u video igrama, događaj uključuje zvanično otvaranje a igrači iz raznih zemalja se takmiče za zlatne, srebrne i bronzane medalje.

Službeni moto WCG-a je "Beyond the game" o čemu je snimljen i dokumentarac 2008. godine koji govori o svijetu video igara na profesinalnom nivou. Reditelj tog dokumentarca je nagrađivani holandski autor dokumentarnih filmova Jos de Putter, a dokumentarac uključuje neke od najpoznatijih igrača u igri “WarCraft III: Frozen Throne”.

Učestvovanju na turniru prethode turniri u različitim zemljama, a organizacije iz svake zemlje održavaju turnire na regionalnom nivou i nakon njih najbolji takmičari odlaze na glavni turnir na kojem će predstavljati svoju državu i sebe.

Odlukom WCG komiteta naredni Grand Final turniri 2012. i 2013. godine će biti održani u Kini u gradu Kunshan, a prošlogodišnji turnir odrzan je u Južnoj Koreji u gradu Busan od 8. do 11. Decembra 2011. godine. Turnir je uključivao takmičenje u PC igrama: Counter-Strike 1.6 , CrossFire, FIFA Soccer 11, League of Legends, Special Force, StarCraft II: Wings of Liberty, Warcraft III: The Frozen Throne, World of Warcraft: Cataclysm. Među zemljama koje su uzele medalje našle su se Južna Koreja, Kina, Švedska, SAD, Poljska, Kanada, Ukrajina, Rusija i Tajland.

WCG u Crnoj Gori i Regionu

Poslednji zvanični WCG turnir u Crnoj Gori održan je 2008. godine u Nikšiću u klubu "Gradska", te godine nosilac licence WCG-a za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Crnu Goru, kompanija Computer Land, kompanija Smart Vision, izvršni producent projekta, kompanije Samsung kao glavni sponzor manifestacije i ANIP (Agencija za Nacionalne Integrativne Procese) je obezbedila uslove da se CS 1.6 kao jedina ekipna igra te godine ubaci u zvanično takmičenje i omogućio put u Keln petorici najuspješnijih igrača.

Na WCG rank listi Crna Gora ima 3.70 bodova i zauzima 62. mjesto koje dijeli sa Slovenijom i Irskom, Srbija je na 51. mjestu sa 11.50 bodova, Hrvatska na 58. mjestu sa 6.40 bodova dok se Makedonija nalazi na 59. mjestu sa 5 bodova. Ova lista je poslednji put ažurirana 13. Oktobra 2010 godine , WCG rangiranje je odlučivao učinak u WCG Grand Final i WCG Pan Championships turnirima.

Bonus video: