Žene sve više kupuju tablete, prenosne računare i mobilne telefone

Jedina kategorija u kojoj su muškarci nadmašili žene su LCD TV sa ravnim ekranom - njih 19 odsto je kazalo da planira kupovinu, dok je za isti proizvod bilo zainteresovano 17% žena
209 pregleda 0 komentar(a)
interent kupovina, Foto: Shutterstock.com
interent kupovina, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 10.01.2012. 16:05h

Žene su veći potrošači kada je u pitanju kupovina tableta i prenosnih računara, kao i mobilnih telefona, rezultati su nove studije.

Maloprodaja HSN američke trgovine anketirala je 2.000 potrošača, starosti 18 i više godina o njihovim potrošačkim navikama kada je u pitanju kupovina ICT opreme. Istraživanjem koje je sprovedeno krajem 2011, od anketiranih muškaraca i žena zahtijevano je da saopšte koje proizvode namjeravaju da kupe prije 1. januara 2012.

Žene su izrazile veći interes za kupovinu tableta (18%), prenosnih računara (20%) i pametnih telefona (20%). Samo 15% muškaraca je planiralo da kupi tablet računare, dok je 14% tražilo laptop, a 17% njih je planiralo da kupi pametni telefon.

Jedina kategorija u kojoj su muškarci nadmašili žene su LCD TV sa ravnim ekranom - njih 19 odsto je kazalo da planira kupovinu, dok je za isti proizvod bilo zainteresovano 17% žena.

“U ICT industriji već dugo dominiraju muškarci, ali žene su sada uključenije u najnovije tehnologije, dostignuća i različite ICT dodatke”, kazao je za Mashable Džil Braf, izvršni potpredsjednik on-line trgovine HSN.

Istraživanje je pokazalo i da žene jednom kupljen proizvod, koriste tokom vremena. One više od muškaraca učestvuju i u aktivnostima digitalnih medija - više vremena provode gledajući filmove online, skidajući muziku, postavljaju slike.

Žene su tokom 2010. godine u prosjeku kupile 4,7 proizvoda iz kategorije potrošačke elektronike. Prema studiji, muškarci su u istom periodu kupili u prosjeku 4,2 proizvoda.

Oko 32 odsto žena kaže da je najvažnija osobina uređaja za koji se opredjeljuju njegova jednostavnost. To isto smatra 26 odsto muškaraca

“To ne čudi”, rekao je Braf.

“Žene vole da komuniciraju sa drugima, a on-line zabava je samo logičan nastavak toga”.

Oko 32 odsto žena kaže da je najvažnija osobina uređaja za koji se opredjeljuju njegova jednostavnost. To isto smatra 26 odsto muškaraca.

Braf napominje da je najpopularniji predmet koji je kupljen u HSN ljubičasti skener.

“Tehnologija mora da bude jednostavna i da se uklapa u vaš životni stil”, kaže Braf.

Bonus video: