Ne volite umjetnost? Pokušajte sa ovom igrom za iPhone

Autori igrice kažu da je njihov cilj bio da umjetnost približe novoj publici, koja se inače više interesuje za igre nego za ono što kulturne institucije obično nude
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2012. 12:56h

Tate Modern je najavio inovativnu besplatnu igricu za iPhone "Race Against Time", koj povezuje mobilne igre sa istorijom umjetnosti.

Korisnik igra kao kameleon, koji putuje kroz istoriju moderne umjetnosti i bori se protiv plana zlog doktora Sivog (dr Greyscale) koji želi da ukloni sve boje iz svijeta.

Dok igrač putuje kroz vrijeme od 1890. godine do danas, okruženje u igr se mijenja, odražavajući velike pokrete u umjetnosti i prikazujući djela mdoerne umjetnosti nastala u posljednjih 121 godinu.

I muzička podloga prati putovanje kroz vrijeme na način da svaka decenija ima svoju glavnu muzičku temu i instrumente koji prate odgovarajućem periodu.

Autori igrice kažu da je njihov cilj bio da umjetnost približe novoj publici, koja se inače više interesuje za igre nego za ono što kulturne institucije obično nude.

"Sa nevjerovatnom grafikom, modernom muzikom i zaraznom igrom, vjerujemo da će "Race Against Time" uspjeti u tome", kaže Džejn Barton, kreativni direktor Tate Moderna.

Za igranje ove igre niej neophodno znanje iz oblasti umjetnosti, već je cilj igre da inspiriše i kroz jednu neobaveznu formu edukuje korisnika.

"Race Against Time" je dostupna u Apple prodavnici aplikacija.

Bonus video: