Zoronjić: Građani Bijelog Polja prevareni i obmanuti, nakon izbora sva obećanja pala u vodu

„Ostaje da građani Bijelog Polja sami procjene da li u buduće mogu vjerovati obećanjima, posebno onim koja dolaze defilovanjem ministara pred same izbore“
105 pregleda 1 komentar(a)
Suada Zoronjić, Foto: URA
Suada Zoronjić, Foto: URA
Ažurirano: 02.11.2018. 12:38h

Građani Bijelog Polja do sada nijesu mogli vidjeti baš nikakvu aktivnost po osnovu datih obećanja aktuelne vlasti, naprotiv samo su im u sjećanju ostala prazna obećanja resornih ministara iz predizbornog perioda, saopštila je danas potpredsjednica pokreta URA i odbornica u tamošnjem parlamentu Suada Zoronjić.

„Jedan od kapitalnih projekata za ovu godinu koji je od vladajuće partije obećan građanima Bijelog Polja je izgradnja nove škole OŠ ,,Dušan Korać“ i Muzičke škole, kao i rekonstrukcija fiskulturne sale i toaleta u OŠ ,,Marko Miljanov“, a sve to uz ulaganja od 5 miliona eura, kako bi se gradskim školama u Bijelom Polju vratio ugled koji im pripada. Bila je najavljena i izgradnja novog područnog odjeljenja JU OŠ ,,Rifat Burdžović Tršo“ u Trubinama. Sve to zvuči tako dobronamjerno i pitko, da su građani Bijelog Polja i njihova djeca jedva dočekala početak nove školske godine u nadi da će početi bar pripreme pomenutih projekata, a ne ni početak od pripreme kako bi to naš narod rekao“, istakla je Zoronjić.

Ona podsjeća da su pred same lokalne izbore, 07. maja ministar prosvjete i gradonačelnik Bijelog Polja, krenuli u obilazak bjelopoljskih škola obećali brda i doline, između ostalog da će još u toku nekoliko narednih nedjelja izabrati izvođače radova kako bi famozna škola ,,Dušan Korać“ počela da se gradi.

„Nosioci obećanja obradovali su roditelje i djecu, građane Bijelog Polja, ne sluteći da će to biti samo predizborno obećanje koje će ih zadržati na vlasti. Kamo sreće da su bar uočili u kakvoj školi pohađa nastavu 810 učenika, koliko roditelja strijepi u kakvim uslovima njihova djeca pohađaju nastavu“, navela je Zoronjić.

Ona traži objašnjenje šta je sa raspisanim tenderom za odabir izvođača radova, zašto od maja mjeseca sve do danas nije putem tendera izabran izvođač radova, zašto je objavljeni tender poništen i zašto se prolongira i odlaže najbitniji i najpotrebniji projekat u Bijelom Polju.

„Građani Bijelog Polja nijesu zaslužili ovoliku nebrigu kako lokalne vlasti tako i Ministarstva prosvjete i Ministarstvo sporta, koji su se obavezali da će obećanje koje postoji već nekoliko godina biti implementirano, kako bi učenici mogli bezbjedno da pohađaju nastavu u novoj školi. Tu su i neispunjena obećanja vezana za rekonstrukciju toaleta u OŠ ,,Marko Miljanov“ i fiskulturne sale koja bi po riječima ministra sporta, Janovića, prilikom posjete još u martu mjesecu „trebli biti prvi u nizu od infrastrukturnih projekata koji će se raditi na sjeveru Crne Gore“, istakla je Zoronjić.

„Ostaje da građani Bijelog Polja sami procjene da li u buduće mogu vjerovati obećanjima, posebno onim koja dolaze defilovanjem ministara pred same izbore“, zaključila je ona.

Bonus video: