Nemoguće je ukloniti Timeline, ne nasjedajte na internet fore

Internetom kruže različita "rješenja" koja bi trebalo da, navodno, omoguće zadržavanje starog izgleda profila - dodaci za browsere, te fan stranice
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2012. 12:21h

Nakon svakog novog dizajna, korisnici Facebooka negoduju i žele povratak na staro. Izuzetak nije ni Facebook Timeline, pa jedan broj korisnika te društvene mreže želi da zadrži svoj stari izgled profila, što je nemoguće.

Ipak, internetom kruže različita "rješenja" koja bi trebalo da, navodno, omoguće zadržavanje starog izgleda profila na Facebooku. Sa jedne strane, u pitanju su dodaci za čitače web strana, koji su privremeno rješenje. Sa druge, pojavilo se i na desetine fan stranica koje vas ubjeđuju da ćete jednim klikom moći da maknete Facebook Timeline i zadržite stari profil.

Netokracija.hr piše da je riječ o prevarama kojima vas na tim stranicama pokušavaju nagovoriti da na računar instalirate maliciozni softver ili da lajkujete tu fan stranicu kako bi ona imala što više fanova.

Britani Darvel iz Insidea naglašava da Facebook zasad još nije objavio zvanično saopštenje na svojim stranicama, ali da su stranice koje pokušavaju ubijediti korisnike da je moguće zadržati stari izgled profila, među kojima je i Remove The Timeline, dobile više od 70.000 lajkova.

"Ne postoji način da trajno maknete Timeline... Ako se pak bojite za svoju privatnost – prekasno je, već ste na Facebooku, već ste na Internetu! Maknite sadržaje sa svog profila prije objave i pazite da vaši prijatelji ne nasjednu na ovakve “fore", navodi Netokracija.

Bonus video: