Rupert Mardok na Twitteru za tri dana privukao 58.000 pratilaca

Mardok je prvog dana objavio nekoliko tvitova, a osim što je poželio da 2012. godina bude bolje od predviđanja stručnjaka, pohvalio se i da je upravo pročitao knjigu The Rational Optimist
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2012. 18:38h

Rupert Mardok, američki medijski mogul, u posljednjim satima 2011. godine pridružio se popularnoj društvenoj mreži Twitter. Kako prenosi BBC, 80-godišnji izvršni direktor korporacije News Corp u samo tri dana privukao je više od 58.000 korisnika koji prate njegov profil ("followers", engl. pratilac).

Iako su se pojavile sumnje u autentičnost njegovog profila, potvrdu da je zaista riječ o Mardoku dao je i sam osnivač Twittera Džek Dorsi.

Mardok je prvog dana objavio nekoliko tvitova, a osim što je poželio da 2012. godina bude bolje od predviđanja stručnjaka, pohvalio se i da je upravo pročitao knjigu The Rational Optimist.

Mardok se prošle godine našao u centru skandala kada je otkriveno da su novinari njegovog tabloida "News of the world" prisluškivali ljude. Vjerovatno inspirisan tom aferom prisluškivanja, bivši zamjenik britanskog premijera Džon Preskot Mardoku je na Twitteru napisao da mu je čestitku za Novu godinu ostavio na svojoj govornoj pošti.

Mardoka na Twitteru možete pratiti na @rupertmurdoch.

Bonus video: