Ovaj TV vam omogućava da upravljate ljudima koji su unutra

Pozadinu TV-a Googleov Street View, a digitalne objekte je moguće pomjerati i premještati kako korisnik želi. TV je povezan sa internetom, pa prostor moguće dijeliti sa drugima
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2011. 15:14h

Džejn Vidhičaron, studentkinja sa Koledža za umjetnost i dizajn u Kaliforniji dizajnirala je prototip interaktivnog TV-a koji ljudske ruke pretvara u virtuelne kad ih posmatrač stavi iza TV-a.

Pozadinu čini Googleov Street View, a digitalne objekte je moguće pomjerati i premještati kako korisnik želi. TV je povezan sa internetom, pa je kompjuterizovani prostor moguće dijeliti sa drugima.

"Gledajući Google Street View čini mi se da je to javni prostor zamrznut u vremenu, a ja želim da ga aktiviram i promijenim tako da može da ga koristi više ljudi. Materijali koje sam koristila za izradu su jeftini i nisu obavezno visoka tehnologija poput ljepljive trake, ostataka tkanine, pozajmljenog monitora i najjeftinije web kamere. Ljudi TV mogu da koriste da bi stvorili paralelni svijet ili za lutkarske predstave", objašnjava autorka.

Izum je privukao i investitora, internet stranicu Kickstarter koja objavljuje kreativne projekte i omogućava članovima da doniraju novac za razvoj projekta koji im se sviđa.

Bonus video: