Ministarstvo za informaciono društvo dobilo nagradu "Diskobolos"

Nagrađeni u kategoriji WEB ostvarenja, za projekat „ Portal za osobe s invaliditetom“
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2011. 12:11h

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije dobitnik je ovogodišnje internacionalne nagrade Diskobolos i to za projekat „ Portal za osobe s invaliditetom“, saopšteno je iz te institucije.

Diskobolos je međunarodna nagrada koja se uručuje za postignuća u oblasti razvoja informaciono-komunikacionih tehnologija, a popularno se naziva „ oskar za informatiku“ .

Nagrada se dodjeljuje u nekoliko kategorija, a Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije dobilo je nagradu u kategoriji WEB ostvarenja, za projekat „ Portal za osobe s invaliditetom“.

Diskobolos se uručuje pod pokroviteljstvom Evropske skupštine profesionalnih informatičkih asocijacija i Evropske privredne komore iz Brisela, a za nagrade je i ove godine konkurisao veliki broj ostvarenja iz SAD, Indije, Velike Britanije, Belgije, Italije, Španije, Rumunije, Bugarske i zemalja iz našeg regiona.

Ministarstvo je ovu nagradu dobilo i prošle godine i to za projekte iz oblasti promocije informacionog društva.

Nagrada je uručena na svečanosti koja je održana u Beogradu, a u ime Ministarstva, nagradu je primio Radule Novović, pomoćnik ministra za promociju informacionog društva.

Bonus video: