Televizor koji 2D pretvara u 3D

Osim 3D, LW9800 podržava i FullHD sliku, kao i povezivanje putem bežičnog interneta.
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2011. 16:40h

Najvažnija karakteristika kod ovog televizora jeste mogućnost prikazivanja 3D slike. Iako ova tehnologija postoji već nekoliko godina, još uvijek mnogi na nju gledaju sa dozom skepse. Razlozi su mnogobrojni, od lošeg kvaliteta slike do težine samih naočara.

Iz LG-a su se potrudili da riješe većinu ovih problema, tako da je gledanje 3D formata na ovom televizoru puno prijatnije od svih ranijih.

Ugao gledanja je proširen, odlična stvar je i to što pasivne naočare imaju tek 16 grama i nisu predstavljale problem za nošenje. Za razliku od aktivnih, pasivne naočare nemaju konstantno iskakanje slike ispred očiju, stoga ne dolazi do njihovog zamaranja.

Sam televizor ima opciju za pretvaranje 2D slike u 3D, ali primijećuje se da je ta tehnologija još uvek u povoju, tako da se mogu videti “kašnjenja” u promjeni formata. Sa druge strane originalni 3D format je reprodukovan na vrhunskom nivou i nema treperenja koje je karakteristično za 3D.

Osim 3D, LW9800 podržava i FullHD sliku, kao i povezivanje putem bežičnog interneta. Naravno, tu je i SMART TV tehnologija, a dolazi i sa posebnim daljinskim koji omogućava lagano upravljanje određenim aplikacijama i olakšava surfovanje internetom.

Bonus video: