Uskoro e-vodič za Podgoricu, u pripremi portal za poređenje cijena

Mirović je u Istanbulu predstavio tri projekta Podgorica In Your Pocket, Montenegro Business Guide i UporediCG.com, Jurovicki jedan - Montepass CV
157 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2011. 16:06h

Marko Mirović i Anton Jurovicki predstavljali su Crnu Goru na nedavno završenom "Youth Entrepreneurship" samitu, održanom u Istanbulu, od 3. do 6. decembra. Događaj je okupio mlade preduzetnike iz oko 20 zemalja, a Mirović i Jurovicki su u Tursku otputovali zahvaljujući podršci Američke ambasade u Podgorici.

Marko Mirović je u Istanbulu predstavio tri projekta Podgorica In Your Pocket, Montenegro Business Guide i UporediCG.com.

Mirović je student završne godine studija Menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, a Jurovicki je student treće godine Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu Donja Gorica.

"Podgorica In Your Pocket je najobuhvatniji gradski vodič na engleskom jeziku za Podgoricu, dio In Your Pocketa, najvećeg izdavača gradskih vodiča u Evropi, sa vodičima u preko 120 evrposkih gradova. Upravo je novi broj vodiča u posljednjoj fazi pripreme i trebao bi da izađe u narednih 10 dana", kazao je Mirović.

Malo ekonomije

Montenegro Business Guide je projekat koji je u početnoj fazi, a predstavljaće vodič za investitore na engleskom jeziku i sadržaće tekstove vodećih stručnjaka iz oblasti ekonomije u Crnoj Gori, intervjue sa stranim investitorima, statističke podatke, predstaviće ključne sektore za ulaganje, a sadžaće i praktične tekstove pomoću kojih će ljudi moći da steknu utisak o tome kako je poslovati u Crnoj Gori i koliki su osnovni troškovi vođenja kompanije. MBG će, kako kaže Mirović, biti dio grupe poslovnih vodiča South East Europe Business Guides.

Kupovina bez muke

"UporediCG.com je prvi crnogorski internet portal za upoređivanje karakteristika i cijena elektronskih proizvoda. Takođe je u zadnjoj fazi pripreme i trebalo bi da bude lansiran u narednih 10 dana. U zavisnosti od toga koliko prodavaca predstavi svoje cijene i proizvode, naši građani će moći da izaberu koji proizvod da kupe i gdje da ga kupe ne izlazeći iz svog doma", rekao je Mirović.

Preko Montepass servisa pet osoba došlo do posla

Anton Jurovicki je predstavio projekat Montepass - prvi crnogorski CV generator.

MontePass CV omogućava fizičkim licima da kreiraju napredne forme biografije, u kojima opisuju svoje vještine i znanja, a sa druge strane, poslodavci pretražuju MontePass bazu i na taj način dolaze do odgovarajućeg kadra. Za fizička lica servis je besplatan, a uz CV se mogu dodavati i razna dokumenta (sertifikati, diplome, pisma preporuke...), a postoji i mogućnost postavljanja video CV-ja.

Za samo mjesec dana od kada je pokrenut Montepass, kreirano je preko 200 biografija, a zahvaljujući tom servisu, kako kaže Jurovicki, već je pet osoba došlo do posla.

Bonus video: