„Čekao je Kožara da idu na sahranu”

Branilac braće Janka i Predraga Vukadinovića, advokat Velibor Marković kazao je da su napravljeni brojni propusti u istrazi i konstatovao da se zbog toga optužnica treba vratiti tužilaštvu na doradu
1679 pregleda 1 komentar(a)
ubistvo centar, Foto: Savo Prelević
ubistvo centar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2018. 09:06h

Advokat Vasilije Knežević rekao je juče da je optužnica protiv njegovog branjenika Marka Jovanovića preuranjena i da ju je potrebno izdvojiti iz postupka, jer su dokazi kontradiktorni, a optuženom se mora dati mogućnost da se brani.

To je saopštio u podgoričkom Višem sudu na ročištu za ispitivanje opravdanosti i zakonitosti optužnice za ubistvo Marka Šakovića i Radivoja Jovanovića, 31. marta 2018. u centru Podgorice.

Branilac braće Janka i Predraga Vukadinovića, advokat Velibor Marković kazao je da su napravljeni brojni propusti u istrazi i konstatovao da se zbog toga optužnica treba vratiti tužilaštvu na doradu.

“Janko nema namjeru da izbjegava odgovornost za djela koja je izvršio. On nije bio u blizini mjesta ubistva, već je, kako je to opisano, u tom periodu čekao lice pod imenom Alan Kožar - kako bi zajedno pošli na Čepurke gdje se obavljala sahrana Dražena Čađenovića”, pojasnio je Marković.

Rekao je i da nije praksa, kako piše u optužnici, da se za takva djela iznajmljuju automobili, već da se koriste ukradena vozila koja izvršioci potom zapale.

Vijeće sudije Borisa Savića odluku o optužnici donijeće za 15 dana.

U tom dokumentu tužilaštva piše da je Marko Jovanović ubio Šakovića i Radivoja Jovanovića, u čemu mu je pomogao Predrag Vukadinović. Piše da je Predrag iznajmio auto i predao ga bratu Janku, nakon čega je ovaj sa Jovanovićem pratio kuda se kreće Šaković.

Janko Vukadinović je u tužilačkoj istrazi ispričao da 31. marta nije bio u centru Podgorice, a posebno ne u Ulicu slobode.

Bonus video: