Je li Twitter idealna platforma za introvertne?

Tviter izgleda kao platforma za instant komunikaciju, ali vam ipak daje prostora da razmislite prije nego nešto kažete, kaže blogerka Alison Stensfild
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2011. 08:45h

Vodeći svjetski mediji jedva čekaju da neki poznati umjetnik nešto kaže na Tviteru, pa da brže bolje prenesu njegove riječi.

Najbolji primjer za to je pisac Salman Ruždi koji se pošteno „navukao“ na Tviter, „društvenu mrežu za introvertne“ kako je predstavlja art-biz blog. U članku o umjetnicima na tviteru, govori se o onoj vrsti koja ne "ispaljuje" stavove u trenutku, nego promišlja i misli na važnost poslane poruke.

Ukoliko se uporedi sa Fejsbukom gdje sve puca od razmjene emocija i stavova, fotografija i opcija koje vas uključuju u komunikaciju, mame da učestvujete, na Tviteru se može mirno pratiti situacija sa manje iskušenja da se učestvuje.

Ogromna prednost ove društvene mreže jeste i u tome što na lak način omogućava zainteresovanim za jednu oblast da prate informacije koje ih se zaista tiču.

"Tviter izgleda kao platforma za instant komunikaciju, ali vam ipak daje prostora da razmislite prije nego nešto kažete”, kaže blogerka Alison Stensfild.

Bonus video: