Samsung i Google blizu dogovora o lansiranju Google TV-a

Samsungova usluga Google TV-a će se razlikovati od sličnih konkurentskih proizvoda, istaknuo je na marginama lokalnog foruma
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2011. 12:41h

Najveći svjetski proizvođač televizora, južnokorejski Samsung Electronics u posljednjoj ja fazi pregovora sa kompanijom Google o predstavljanju Google TV-a, kazao je čelnik Samsungovog TV sektora novinarima u utorak.

Google TV, koji se trenutno isporučuje ugrađen u pojedine modele Sonyjevih i Logitechovih televizora, omogućava korisnicima da putem televizora pristupaju internet video-zapisima i stranicama, kao i specijalizovanim aplikacijama poput video igara.

U januaru je Samsung na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu predstavio novi Blu-ray player koji je pripremljen za Google TV i prateći set, ali nije komercijalizovao ponudu.

Direktor Samsungovog TV sektoraa Jun Bu-keun je kazao da kompanija planira da predstavi Google TV na istom sajmu sljedeće godine, dodajući da je sarađivala sa Googleom na lansiranju.

Samsungova usluga Google TV-a će se razlikovati od sličnih konkurentskih proizvoda, istaknuo je na marginama lokalnog foruma.

Google je oktobru predstavio preuređenu verziju usluge Google TV-a, nadajući se da će proizvod ući u široku upotrebu uprkos početnim mlakim reakcijama.

Samsungov čelnik očekuje da će uprkos ekonomskoj neizvjesnosti svjetsko tržište televizora ravnih ekrana u sljedećoj godini porasti za oko 10 odsto, potpomognuto rastom prodaje televizora povezanih s internetom.

Bonus video: