Voda svađa mještane kučkih sela

U selu Liješti nezadovoljni što se komšije iz MZ Koće priključuju na vodovod
638 pregleda 2 komentar(a)
Kuči, Foto: Zoran Djuric
Kuči, Foto: Zoran Djuric
Ažurirano: 29.10.2018. 17:41h

Mještani kučkog sela Liješta nezadovoljni su zbog namjere komšija iz Mjesne zajednice (MZ) Koće da se priključe na vodovod MZ Ubli, jer strahuju da će im biti ugroženo vodosnabdijevanje.

Na ulazu u kučko selo dopremljene su vodovodne cijevi i mašina za kopanje kanala, što je bio povod za reakciju nezadovoljnih mještana Liješta.

“Niko od mještana neće se saglasiti sa namjerom da se priključe na vodovod, jer kada im je to nuđeno da to urade, prije nekoliko godina, kada smo priključke i potrebne radove pojedinačno plaćali po 500 eura, to nijesu željeli da urade”, priča za “Vijesti“ mještanin sela Liješta Radenko Mijović.

Mještanin Koća i član Odbora za izgradnju vodovoda Pero Koljčević tvrdi, međutim, da komšije iz Liješta neće ostaviti bez vode.

“Ne pada nam na pamet da tako nešto uradimo, da mi uradimo vodovod i da ostavimo komšije bez snabdijevanja. Vodovod se radi po projektu, priključićemo se na rezervoar, ali biće ugrađene dvije pumpe, tako da problema sa vodom neće biti. Napravićemo i bazen u selu, a projekat je odobrio ‘Vodovod’ i podržalo Ministarstvo poljoprivrede”.

On je kazao da su radovi počeli nedavno i da treba da se postave cijevi u dužini od 5,2 kilometra, a da bazen u selu namjeravaju da grade iduće godine.

Mijović pak ističe da bi njihov vodovod imao veće cijevi i bazen i jače pumpe, da su mještani MZ Koće željeli da učestvuju u izgradnji.

“Kada su Opština Podgorica i Vodovod prije tri godine doveli vodu do Ubala, mi iz sela Liješta, Dučića, Meduna i Sjenice smo se organizovali i dali po 500 eura, od čega se 150 eura odnosilo na priključak, a ostatak novca za ostale radove. Bazen nije prevelikog kapaciteta. Ima samo 150 kubika. Tokom ljetnjih mjeseci ostajemo i ovako bez vode”

Bonus video: