Facebook i PayPal kroz "Send Money" omogućili besplatno slanje novca

Usluga Send Money koju su ponudili Paypal i Facebook dostupna je onim korisnicima koji imaju Paypal naloge, što nije slučaj sa onima u Crnoj Gori
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2011. 14:45h

Paypal i Facebook su, prema navodima portala Netokracija, predstavili aplikaciju "Send Money" (Šalji novac), putem koje će korisnici ove društvene mreže moći međusobno da razmjenjuju – novac. Istovremeno, za slanje novca neće biti potrebno plaćati nadoknadu PayPalu.

Aplikacija omogućava da svojim prijateljima šaljete novac sa ili bez e-čestitke. Jedino u slučaju međunarodnih transakcija PayPal će naplaćivati procenat.

PayPal, saglasni su stručnjaci, svakako ima interes u ovoj "besplatnoj" usluzi.

Osim širenja svoje korisničke baze, transakcije traju dva do tri dana, što znači da PayPal može da u tom periodu novac koristi kako želi. Takođe, postavlja se pitanje hoće li i kako će ova aplikacija uticati na Facebook Credits sistem.

Stručnjaci tvrde da neće. S obzirom da je riječ o "drugom paru rukava", te da se Facebook Credits koristi za plaćanje aplikacija unutar Facebooka, a ne za međusobno "poklanjanje" novca, kao što je namjena ove aplikacije.

Usluga Send Money koju su ponudili Paypal i Facebook dostupna je onim korisnicima koji imaju Paypal naloge, što nije slučaj sa onima u Crnoj Gori.

Bonus video: