Crnogorski vojnici u decembru na NATO misiji u Letoniji

Tokom učešća u Letoniji, a u cilju bezbjedne komunikacije, Oružane snage Republike Slovenije će Vojsci Crne Gore ustupiti na korišćenje opremu za kriptozaštitu
147 pregleda 3 komentar(a)
Vojska Crne Gore NATO vježba, Foto: Mod.gov.me
Vojska Crne Gore NATO vježba, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 02.11.2018. 15:40h

Pripadnici Vojske Crne Gore trebalo bi da počnu učešće u misiji NATO u Letoniji 10. decembra, stoji u odluci koja je juče bila na Vladi.

Jedno izviđačko odjeljenje Vojske Crne Gore, veličine do devet pripadnika, biće raspoređeno u borbenoj grupi u Letoniji, u okviru izviđačkog voda Oružanih snaga Republike Slovenije. Takođe, Vojska će rasporediti i jednog štabnog oficira, navodi se u dokumentu.

Tokom učešća u Letoniji, a u cilju bezbjedne komunikacije, Oružane snage Republike Slovenije će Vojsci Crne Gore ustupiti na korišćenje opremu za kriptozaštitu.

Osim u Letoniji, misija Pojačano istureno prisustvo (eFP) ima svoje bataljonske grupe i u Litvaniji, Estoniji i Poljskoj.

Vlada je na sjednici krajem jula predložila angažman crnogorskih vojnika, dvije nedjelje nakon što je predsjednik Milo Đukanović na marginama Samita NATO u Briselu najavio njihovo učešće.

Bonus video: