Novi update za Microsoftov Windows 10 stiže u ponedjeljak

Većina izmjena koje donosi nova nadogradnja su uglavnom male, ali su svakako dobrodošle za redovne korisnike
81 pregleda 1 komentar(a)
Windows 10, Foto: Shutterstock
Windows 10, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.04.2018. 14:28h

Kompanija Microsoft je objavila ime svoje nove nadogradnje za operativni sistem Windows 10 te otkrila da će biti dostupna od ponedjeljka.

Radi se o nadogradnji Windows 10 April 2018 Update, koja je trebala biti ponuđena još 10. aprila, no Microsoft je to blokirao i odgodio za posljednji dan aprila, tako da će korisnici moći ručno preuzeti update prije nego se u širem obimu pojavi na kompjuterima 8. maja. Microsoft je promijenio strukturu imenovanja za ovu nadogradnju Windowsa 10 nakon što se prema njoj odnosila sa "Windows 10 Spring Creators Update" u operativnom sistemu i u različitim javnim dokumentima donedavno. Windows 10 April 2018 Update sadrži novu Timeline opciju za aktiviranje prethodnih aplikacija u kojima ste radili na različitim uređajima, kao i mogućnost otvaranja historije pretraživanja putem Microsof Edgea za iPS i Android. Microsoft je dodao i novu diktiranja uz poboljšanju funkciju Focus Assist za utišavanje notifikacija. Browser Microsoft Edge je dobio i tab "mute", a kompanija je osvježila svoj Xbox Game Bar traku novim dizajnom.

Većina izmjena koje donosi nova nadogradnja su uglavnom male, ali su svakako dobrodošle za redovne korisnike Windowsa 10. Microsoft već radi na novom updateu kodnog imena Redstone 5, koji će se pojaviti nešto kasnije ove godine, a sadržaće pametnije tabove za aplikacije, kao i "dark mod" za File Explorer.

Nadogradnja još uvijek nema pravo ime.

Bonus video: