Stiv Džobs je htio da potroši sav svoj novac kako bi uništio Android

"Uništiću Android, zato što je to ukraden proizvod. Spreman sam da krenem u termonuklearni rat za to", citiraju se Džobsove riječi u još neobjavljenoj biografiji
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2011. 14:26h

Stiv Džobs je želio da uništi Android i tvrdio je da će potrošiti sav Appleova novac i svu svoju snagu kako bi ostvario taj cilj.

U Džobsovoj biografiji, koja biti objavljena u ponedjeljak, biće otkrivena cijela istina o mržnji Džobsa prema Googleovom operativnom sistemu za mobilne uređaje, prenosi Asošijeted pres.

Džobs je autoru biografije, Volteru Isaksonu, kazao je da je sličnost između Androida i iOS-a nastala kao rezultat "velike krađe".

Apple je tužio nekoliko proizvođača pametnih telefona koji koriste operativni sistem Android.

"Uništiću Android, zato što je to ukraden proizvod. Spreman sam da krenem u termonuklearni rat za to", citiraju se Džobsove riječi u još neobjavljenoj biografiji.

"Ako je potrebno iskoristiću i svoj posljednji dah i potrošiti posljednji peni od 40 milijardi dolara koje Apple ima na banci kako bih ispravio tu grešku", dodao je Džobs.

Apple je bio u jako dobrim odnosima sa Googleom prije izbacivanja Androida. U to vrijeme je Googleov izvršni direktor Erik Šmit bio u Upravnom odboru Applea. Odnosi su zahladnjeli u oktobru 2007. godine kada je Google izbacio Android i 10 mjeseci prije prvog iPhonea.

Bonus video: