i žene ga vole

Ovaj robot na klaviru brže svira Mocarta od bilo kojeg čovjeka

Robot je stvoren u Italiji za 3.000 eura i namjerno ima 19 prstiju jer je to, kako kažu, idealan broj za pokrivanje bilo koje melodije ili cijele pjesme
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2011. 18:23h

Robot Teotronico na klaviru svira Mozarta brže od bilo kojeg čovjeka! Robot pijanista za svoju spretnost može, između ostalog, da zahvali i činjenici da ima 19 prstiju.

Teotronico je, navodno, jedini robot na svijetu sposoban da simultano pjeva i svira klavir, dok u isto vrijeme procjenjuje da li je publika impresionirana ili ne.

Robot je stvoren u Italiji za 3.000 eura i namjerno ima 19 prstiju jer je to, kako kažu, idealan broj za pokrivanje bilo koje melodije ili cijele pjesme.

Dok svira, kamera u njegovim očima omogućava mu da 'snimi' publiku i učestvuje u interakciji sa njom na način da promijeni pjesmu ako ljudi oko njega ne izgledaju baš zainteresovano.

Njegovi kreatori tvrde da je čudesni Teotronico već svirao, i to vrlo uspješno, na mnogim privatnim zabavama, a priča se i da nakon svirke vrlo često nestane sa zabave u društvu nekoliko lijepih djevojaka.