Sony baš nema sreće: U novom napadu ukradeni podaci 93.000 korisnika

Sony je doživio dva velika hakerska napada u aprilu i maju, kada su ukradeni podaci korisnika PlayStation mreže
0 komentar(a)
Sony, PlayStation Network, Foto: Reuters
Sony, PlayStation Network, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.10.2011. 13:19h

Za kompaniju Sony ova godina je definitivno loša. Sigrunost kompanije je ugrožena u više navrata, a sve su prilike da neće biti bolje.

Iz kompanije je saopšteno da su otkrili mnogo neautorizovanih pokušaja prijavljivanja na PlayStation mrežu (PSN), Sony Entertainment mrežu (SEN), te Soni Online Entertainment (SOE), pri čemu je ugroženo oko 93.000 korisničkih naloga, što je, kako navode, manje od 10 odsto PSN, SEN i SOE korisničke baze.

Sony je doživio dva velika hakerska napada u aprilu i maju, kada su ukradeni podaci korisnika PlayStation mreže. Nakon drugog hakerskog napada čak 24,6 miliona korisnika je smatralo da su ukradene njihove privatne informacije.

Odgovornost za napade je preuzela hakerska grupa Lulz Security.

"Svaki podatak koji smo uzeli nije bio šifrovan. Sony je čuvao 1.000.000 korisničkih lozinki koje su bile nezaštićene. Vrlo lako ih je uzeti. Šta su tražili, to su i dobili", navedeno je u saopštenju nakon drugog napada.

Kompanija Sony je nakon toga saopštila da su ukradeni podaci 37.500 korisnika. Policija je obavila brojne racije u Velikoj Britaniji, Holandiji i Americi u cilju otkrivanja krivaca.

Bonus video: