Izvršni direktor kompanije Google, Erik Šmit napokon otvorio Google+ profil

To što baš njegovi zaposleni ne koriste proizvod kompanije, je loš marketing za Google
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2011. 07:13h

Izvršni direktor kompanije Google Erik Šmit napokon je otvorio profil na Google+, društenoj mreži te kompanije, prenosi Mashable.

Šmit je tako u svijet društvene mreže kompanije na čijem je čelu ušao sa nekoliko zapisanih misli o preminulom osnivaču kompanije Apple, Stivu Džobsu.

Kritike na račun zaposlenih Googleu, posebno onih u upravi i koji vode kompaniju, nedavno su upravo stigle sa adrese Mashablea. To što baš njegovi zaposleni ne koriste proizvod kompanije, je loš marketing za Google.

Ipak, nakon kritike, šefovi na svim nivoima u kompaniji su počeli da otvaraju naloge i koriste svoj servis.

Portal Netokracija navodi i kako je posjeta Google+ mreži pala nakon što se po medijima počela širiti vijest o tome da ključni ljudi Googlea ne koriste društvenu mrežu kompanije u kojoj rade.

Zanimljivo je da je, za razliku od zaposlenih u Googleu, među prvim korisnicima Google+ servisa bio prvi čovjek konkurentske mreže Facebook, Mark Zukerberg, koji je na taj način želio da provjeri šta radi konkurencija.

Zukerberg je otvorio Google+ profil još u vrijeme kada mreža nije bila otvorena za javnost, već su se na nju moglepriključiti samo osobe koje su dobile pozivnicu.

Zukerberg je tako za samo nekoliko dana postao i najpopularnija osoba na mreži Google+ i u tim prvim danima nadmašio čak i jednog od osnivača Googlea Larija Pejdža.

Bonus video: