Čikomu nagrada Infofesta za najbolji kompanijski nastup

Iz organizacije Infofesta zahvaljuju Radio-difuznom centru za pomoć u obezbjeđenju tehničkih preduslova za organizaciju manifestacije
0 komentar(a)
InfoFest, Foto: Damira Kalač
InfoFest, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 07.10.2011. 20:07h

Velika nagrada Infofesta za najbolji kompanijski nastup dodijeljena je firmi Čikom iz Podgorice, saopšteno je iz organizacije Festivala koji se od 2. oktobra održava u Miločeru.

Nagrada za najbolji autorski rad prezentovan na ovogodišnjem ICT okupljanju dodijeljena je autorima Goranu Đorđeviću iz Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca NBS i Milanu Markoviću iz Banca Intesa za rad “Asecure Application in SOA-Based M-Government system”, dok je za najbolje projektno rješenje “Interacive Banking kroz finansijski portal“ nagrađena kompanija Saga.

“Imajući u vidu višegodišnji doprinos međunarodnom renomeu Infofesta, a povodom desetogodišnjice rada, organizator dodjeljuje veliko priznanje Agencijii za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost”, navodi se u obrazloženju organizatora Infofesta o odluci da nagradi EKIP.

Specijalno priznanje za kvalitet i inovativnost projektnog rješenja dodijeljeno je kompaniji E-Smart Systems, za projekat „Smart biznis Lync“. Posebno priznanje dodijeljeno je i kompaniji ASW Inženjering za konkretizaciju koncepta Cloud Computing-a kroz projekat „asw-dominus“.

Za razvoj I implementaciju projekta “Web telegrami”, stručni žiri Infofesta dodijelio je priznanje Pošti Crne Gore.

Najbolji izložbeni nastup na Infofestu imala je partnerska grupa, kompanija Energorojekt-Energodata-Beograd, Žejn-Slovenija, ABBYY-Ukrajina i PFU/Fujitsu-Njemačka.

Stručni odbor Festivala pohvalio je projekat „ASEBA JIMba-mobile banking solution“ kompanije Asseco SEE.

Organizatori Infofesta zadovoljni su zbog činjenice da je, u zvaničnom programu, čak osam kompanija nastupilo prvi put. Tako je za najbolji debitanski nastup dodijeljeno priznanje Zavodu za statistiku Crne Gore.

Fondu za zdravstveno osiguranje dodijeljeno je priznanje za visok nivo razvoja i integracije rješenja u oblasti zdravstva. Priznanje je dodijeljeno i Crnogorskom telekomu, za konstantan doprinos razvoju telekomunikacionih usluga i obogaćenje korisničkih servisa.

Stručni žiri dodijelio je priznanje za kvalitet autorskog rada „Primena IP tehnologije u SCADA sistemima“, grupi autora Nina Čukić, Bojan Milinković, Željko Vasiljević-Energoprojekt Entel.

Iz organizacije Infofesta zahvaljuju Radio-difuznom centru za pomoć u obezbjeđenju tehničkih preduslova za organizaciju manifestacije.

Infofest završava u subotu, 8. oktobra.

Bonus video: