Lazović: Nema razvoja društva bez softvera

Ove godine Infofest poručuje da je odnos prema savremenim tehnologijama prava provjera zrelosti svakog ozbiljnog društva
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 20:24h

Internet pospješuje razvoj cjelokupnog društva, a ako neka zemlja želi razvoj i na mikro i na makro nivou, mora shvatiti da su informacione tehnologije, a posebno softver, ključni faktor razvoja i uspjeh, rekao je Ministar za informaciono društvo Vujica Lazović na otvaranju Festivala informatičkih dostignuća (Infofest).

Lazović je ocijenio da Vlada već niz godina svojim strateškim i "tekućim promišljanjima" daje prednost razvoju informatičkog društva i elektronskih komunikacija.

18. Infofest se odvija pod sloganom “Ispit zrelosti”, ali to, kako kaže direktor Milan Mrvaljević, ne znači ispit za ovaj događaj.

“Ove godine Infofest poručuje da je odnos prema savremenim tehnologijama prava provjera zrelosti svakog ozbiljnog društva”, kazao je on.

Infofest će trajati do 8. oktobra, a program se odvija u hotelu “Maestral”, u Miločeru.

Lazović je reko da je informaciono društvo u Crnoj Gori raslo i raste uz Infofest.

"Taj festival je od prvog dana, tokom proteklih 18 godina, dao veliki doprinos razvoju, ne samo informaciono-komunikacinog društva u Crnoj Gori, već i u ovom dijelu Evrope.”

Prvog radnog dana Infofesta će biti obilježno 10 godina rada Agencije za telekomunikacije (EKIP), u čijoj je organizaciji i dvodnevna Međunarodna konferencija “Aktuelna pitanja u regulaciji sektora elektronskih komunikacija”, koja počinje danas.

Danas je na program i Infofest parlament na temu “Informaciono društvo kao faktor pridruživanja EU”, a kraj radnog dana obilježiće prezentacija Radio-difuznog centra “Digitalna televizija u Crnoj Gori-DVB-T2”.

Organizatori Infofesta su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije i beogradska kompanija “Bizni link”, dok je EKIP pokrovitelj sinoćnjeg otvaranja.

Bonus video: