E-mail ide u zasluženu penziju?

Analitičari kompanije Robert Half Technology smatraju da je istraživanje potvrdilo da prelazak na komunikaciju u realnom vremenu donosi koristi u radu
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2011. 14:53h

Tehnologije za komunikaciju u realnom vremenu, kao što su sistemi za slanje trenutnih poruka, SharePoint, Chatter ili Yammer u narednih pet godina će preuzeti ulogu koju je do sada imala uobičajena komunikacija e-poštom, rezultati su istraživanja kompanije Robert Half Technology.

Rezultati su dobijeni na uzorku više od 1.400 rukovodilaca kompanija u SAD, pišu MikroVesti.

Više od polovine učesnika istraživanja (54 odsto) saglasno je sa procjenom da će komunikacija u realnom vremenu uskoro poslati e-poštu u “penziju”.

Od tog broja, 13 odsto njih smatra da će trenutne poruke “daleko nadmašiti” e-poštu u pogledu raširenosti i popularnosti, dok je 40odsto ispitanika nešto opreznije, jer smatraju da će trenutne poruke, doduše, prevazići e-poštu, ali i da će se ona još koristiti u značajnoj mjeri.

Istraživači kompanije Robert Half Technology smatraju da će upotreba savremenih načina za komunikaciju u realnom vremenu biti i jedna od važnih karakteristika prilikom zapošljavanja

Analitičari kompanije Robert Half Technology smatraju da je istraživanje potvrdilo da prelazak na komunikaciju u realnom vremenu donosi koristi u radu, pogotovu ako se radi o projektu sa više učesnika. Trenutne poruke unapređuju međusobnu saradnju i olakšavaju rješavanje problema, razmjenu ideja i upravljanje dokumentima, navode analitičari.

Istraživači kompanije Robert Half Technology smatraju da će upotreba savremenih načina za komunikaciju u realnom vremenu biti i jedna od važnih karakteristika prilikom zapošljavanja.

Rukovodioci koji su učestvovali u istraživanju istakli su da sve više od kandidata za zapošljavanje u svojim kompanijama zahtijevaju i poznavanje tog dijela informacionih tehnologija.

Bonus video: