Nvidia GPUDirect za video profesionalce

Tehnologija omogućuva sinhronizaciju ulazno-izlaznih uređaja s grafičkim procesorom i direktno slanje materijala s takvih uređaja na Tesla ili Quadro grafičku karticu na obradu (koristeći CUDA-u ili OpenCL) uz minimalno kašnjenje.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2011. 15:54h

Nvidia je profesionalnim korisnicima predstavila tehnologiju "Nvidia GPUDirect for Video", koja bi najviše od koristiti biti ljudima koji rade poslove vezane za video produkciju. Tehnologija omogućuva sinhronizaciju ulazno-izlaznih uređaja s grafičkim procesorom i direktno slanje materijala s takvih uređaja na Tesla ili Quadro grafičku karticu na obradu (koristeći CUDA-u ili OpenCL) uz minimalno kašnjenje.

Do sada se takav način obrade video materijala oslanjao uglavnom na razne "buffere" u memoriji računara uz posredovanje centralnog procesora, a tek nakon toga bi se materijal slao na grafičku karticu.

Rezultat je bilo kašnjenje od desetak sličica u sekundi, a nova tehnologija omogućuje obradu gotovo u realnom vremenu i bez posredovanja CPU-a. Implementaciju tehnologije "Nvidia GPUDirect for Video" već su najavili vodeći proizvođači video opreme i softvera kao što su AJA, Blackmagic Design, DVS, Matrox DVS Developer Products i drugi.

Bonus video: