Moguće produženje roka za zamjenu SIM kartica

Ministarstvo je rok za registraciju ranije produžilo do 31. decembra i to izmjenom postojećeg Pravilnika
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2011. 13:10h

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore u intenzivnim je pregovorima sa Srbijom da postojeći rok za zamjenu SIM kartica korisnika mobilne telefonije sa 30. septembra produži do 31. decembra ove godine.“Ministarstvo je iniciralo pregovore sa Srbijom za produženje datog roka do kraja godine, kako bi se ostavilo dovoljno vremena i operatorima i građanima da sprovedu zamijenu SIM kartica”, saopštila je agenciji Mina-business pomoćnik ministra, Ratka Strugar. Strugar je navela da je Srbija pozitivno odgovorila na Inicijativu Ministarstva za otpočinjanje pregovora i da je u toku sprovođenje odgovarajuće procedure koja prethodi eventualnom produženju tog roka.

Krajnji rok 30. septembar?

Krajnji rok za zamjenu SIM kartica za sada je 30. septembar, a osim te obaveze korisnici mobilnih usluga moraju registrovati i pripejd broj.

Ministarstvo je rok za registraciju ranije produžilo do 31. decembra i to izmjenom postojećeg Pravilnika.

Ministarstvo je rok za registraciju ranije produžilo do 31. decembra

Operateri da uvedu novi državni kodNakon sticanja državne nezavisnosti, mobilni operatori u Crnoj Gori bili su u obavezi da uvedu novo dodijeljeni državni mobilni kod, koji je sastavni dio svake SIM kartice. U Ministarstvu se nadaju da će uskoro moći da obavijese operatore i građane da je rok produžen do kraja godine. “Činjenica da mnogi građani još nijesu zamijenili svoje SIM kartice, kao i zajednički zahtjev operatora, za Ministarstvo su bili dovoljan signal za iniciranje pregovora sa Srbijom i traženje načina za produženje tog roka”, navela je Strugar. Ona je poručila da će do završetka pregovora i mogućeg dogovora, na čemu dvije države intenzivno rade, rok za zamjenu SIM kartica i dalje biti 30. septembar.

Kompanije zadovoljne odzivom građana

Predstavnici kompanija Crnogorski Telekom, Telenor i M:tel, saopštili su agenciji Mina-business da su zadovoljni dosadašnjim odzivom građana kada su u pitanju njihove obaveze koje se odnose na zamjenu SIM kartica i registraciju pripejd broja.“Do sada je registrovano oko 70 odsto pripejd korisnika. Karticu je zamijenilo oko 70 odsto pripejd i oko 40 odsto postpejd korisnika”, rekli su iz Crnogorskog Telekoma.

Bonus video: