Nokia predstavila najjeftinije telefone

Oba modela su modernog i atraktivnog dizajna, imaju široku paletu praktičnih i zabavnih funkcija, kao i usluga koje pružaju više mogućnosti kada je u pitanju pristup informacijama i zabavi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2011. 16:43h

Kompanija "Nokia" najavila je da će se do kraja godine, na tržištu pojaviti dva nova, do sada cjenovno najpristupačnija, modela telefona "nokia 101" i "nokia 100".

"Nokia 101" će se naći u prodaji od septembra, sa cijenom od oko 25 eura ili 35 dolara, bez poreza i taksi, a biće dostupan u crnoj i koralno crvenoj boji, dok će "nokia 100" biti u prodaji od četvrtog kvartala, a koštaće oko 20 eura, ili 30 dolara, a isporučivaće se u nizu živopisnih boja.

Oba modela su modernog i atraktivnog dizajna, imaju široku paletu praktičnih i zabavnih funkcija, kao i usluga koje pružaju više mogućnosti kada je u pitanju pristup informacijama i zabavi.

"Nokia 101" ima funkciju dual SIM, koja omogućava vlasnicima da koriste dvije različite mreže, putem kojih će primate pozive i poruke. Program Nokia SIM menadžer će ih uputiti koju SIM karticu da upotrijebe, da bi uputili poziv ili poslali poruku, i na taj način će im pomagati da bolje upravljaju troškovima i održe mrežnu pokrivenost bez upotrebe nekoliko telefona.

Pored toga, SIM menadžer omogućava korisnicima da memorišu podešavanja za do pet SIM kartica u telefonu, i da ih personalizuju, određujući imena i logotipe za svaku SIM postavku. Pored FM radija, telefon ima i integrisani MP3 plejer, handsfree, i podržava proširenje memorije mikro SD karticom do 16 GB.

"Nokia 100" je najpristupačniji telefon, sa ekranom u boji, ima novi mrežni sadržaj, sa različitim zabavnim ikonama. Pored toga, ima i FM radio, koji korisnicima omogućije da slušaju svoje omiljene radio stanice, bilo da su u pokretu ili kod kuće.

Kompanija "Nokija" želi da ovim telefonima omogući lakši pristup Internetu za još milijardu ljudi, za koje je kupovina mobilnog telefona velika investicija.

Bonus video: