Nova verzija igre Counter-Strike

Verzija Counter-Strike: Global Offensive je napravljena tako da izgleda i da se igra drugačije od svojih prethodnika i stoga je razvijena „od nule“
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2011. 12:10h

Kompanija Valve razvija novu verziju igre Counter-Strike zajedno sa kompanijom Hidden Path Entertainment, a korisnici će imati priliku da probaju igru već na manifestaciji Penny Arcade Expo, koja se od 26. do 28. avgusta održava u Sijetlu.

To i ne predstavlja iznenađenje, jer obije kompanije imaju sjedište u američkoj državi Vašington (u kojoj se nalazi i Sijetl), ali ono što iznenađuje je to da će Counter-Strike: Global Offensive (skraćeno CS:GO) biti dostupan za preuzimanje početkom sljedeće godine preko usluga Steam, Xbox Live Arcade i Playstation Network.

Ova pucačka igra u prvom licu koja je definisala generaciju igrača i ostala jedna od najpopularnijih igara za više igrača, stiže i na konzole sa novim režimima igre i oružjima, kao i prerađenim verzijama originalnih Counter-Strike mapa kao što su de_nuke i de_dust.

Verzija Counter-Strike: Global Offensive je napravljena tako da izgleda i da se igra drugačije od svojih prethodnika i stoga je razvijena „od nule“, umjesto da se oslanja na kod igre Counter-Strike: Source, mada CS:GO koristi dio Source mašine kompanije Valve.

Za sada Valve škrtari sa objavljivanjem slika i kratkih promotivnih video snimaka, pa je teško zaključiti kako će igra stvarno izgledati. Neka iskustva iz „prve ruke“ ipak postoje, budući da je kompanija Valve prošle nedjelje pozvala Krejga „Torbull“ Levina, jednog od mnogih profesionalnih igrača igre Counter-Strike, da isproba najnoviju verziju igre Counter-Strike: Global Offensive i sa programerima podijeli prve utiske.

Krejg je objavio detalje iz svoje probne igre na veb lokaciji organizacije eSports Entertainment Association, i iz njegovog razgovora s programerskim timom, može se zaključiti da je igra namijenjena profesionalnim igračima i onima koji se bave eSportom.

„Bilo bi lijepo ako bi CS:GO postao prekretnica koja bi vratila Counter-Strike franšizu nazad na globalnu scenu eSporta na kojoj su u posljednje vrijeme popularne igre kao što su StarCraft 2 i League of Legends,“ napisao je Levin. „Brinem kako će igra, koja je očigledno napravljena za konzole i zasnovana na Source mašini, biti prebačena na PC platformu.“

Bonus video: