Samsung Galaxy R, nova generacija smart telefona

Galaxy R ima grafički procesor GeForce koji omogućava brzo krstarenje internetom uz hardverski ubrzan Adobe Flash plejer i podršku za reprodukciju HD videa u punoj rezoluciji.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2011. 07:20h

Kompanije Nvidia i Samsung Electronics predstavile su ove nedjelje najnoviji smart telefon, model Galaxy R, koji je zasnovan na Nvidijinom procesoru Tegra 2.

Telefon ima ekran dijagonale 4,2 inča, osetljiv je na dodir i rezolucije 480 x 800 piksela, a pokreće ga operativni sistem Android 2.3 (Gingerbread).

Galaxy R pruža korisnicima mogućnost uživanja u jedinstvenom sadržaju zahvaljujući Tegri, prvom mobilnom procesoru sa dva jezgra na svijetu.

Takođe, Galaxy R ima grafički procesor GeForce koji omogućava brzo krstarenje internetom uz hardverski ubrzan Adobe Flash plejer i podršku za reprodukciju HD videa u punoj rezoluciji.

Dimenzije telefona su 125 x 66 x 9,5 milimetara, a težina 135 grama.

Telefon ima kameru rezolucije 5 megapiksela sa LED blicem i autofokusom i podrškom za prepoznavanje lica i geooznačavanje.

Interna memorija telefona je 8 GB, a uz pomoć microSD memorijskih kartica može se proširiti do 32 GB. Litijum-jonska baterija telefona je kapaciteta 1650 mAh i omogućava do 9 sati telefoniranja, odnosno do 620 sati u režimu na čekanju.

Galaxy R omogućava korisnicima da istovremeno rade sa više aplikacija. Zahvaljujući aplikaciji Tegra Zone, koja se može preuzeti iz mrežne prodavnice Android Market, korisnici Galaxyja R mogu igrati najnovije igre optimizovane za uređaje sa čipom Tegra.

Galaxy R je trenutno dostupan u Švedskoj, a uskoro će biti dostupan i u ostalim zemljama sjeverne i istočne Evrope, jugoistočne i zapadne Azije, Bliskog Istoka i u Kini.

Bonus video: