Pljevlja: Aktivista DPS-a kažnjen 150, funkcioner Demokrata 100 eura

U Demokratskoj Crnoj Gori su iznenađeni ovakvom presudom jer tvrde da je Rovčanin sa svojim kolegama tog dana bio žrtva brutalnog i organizovanog napada aktivista DPS-a koji su kako tvrde upali u njihove prostorije
500 pregleda 3 komentar(a)
Vladan Vuković, Nikola Rovčanin, Pljevljai zbori
Vladan Vuković, Nikola Rovčanin, Pljevljai zbori
Ažurirano: 25.09.2018. 17:28h

Sudija Suda za prekšaje u Pljevljima Radoman Knežević kaznio je sa 150 eura Vladana Vukovića aktivistu DPS-a zbog drskog ponašanja i grubog vrijeđanja funkcionera Opštinskog odbora Demokrata Nikole Rovčanina na dan lokalnih izbora 27. maja u njihovim stranačkim prostorijama.

Sud je kaznio i Rovčanina sa sto eura zbog vrijeđanja Vukovića i još četvorice njegovih prijatelja.

U obrazloženju presude sudija je naveo da se Vuković drsko ponašao dok se nalazio ispred prostorija koje koristi Demokratska Crna Gora.

Vuković je, konstatuje sud, odgurnuo vratima Rovčanina koji se nalazio u unutrašnjosti prostorije iza vrata a zatim ušao unutra odgurnuo ga rukama i rekao mu „kome klošaru sada ču ja tebi da pokažem ko je klošar pustite me da mu pokažem“.

U obrazloženju presude sudija je naveo da je Rovčanin na javnom mjestu vrijeđao Vukovića, Ljubomira i Mijomira Odovića, Gorana Tomaševića i Sinišu Rovčanina, dok se nlazio iza ualaznih vrata prostorije njihove političke stranke uputio im riječi „Evo ovih klošara iz DPS-a“.

U Demokratskoj Crnoj Gori su iznenađeni ovakvom presudom jer tvrde da je Rovčanin sa svojim kolegama tog dana bio žrtva brutalnog i organizovanog napada aktivista DPS-a koji su kako tvrde upali u njihove prostorije.

“Presudom Suda za prekršaje u Pljevljima neshvatljivo se navodi da je Rovčanin kriv što su aktivisti DPS-a sa očiglednom namerom upali u sjedište naše partije, da je kriv što su oni fizički nasrnuli na njega i njegove kolege i da je kriv što su mu prijetili da će napasti na život. Pravno neutemeljenom odlukom zasnovanom na izmišljenim iskazima, sud kažnjava i napadača sa iznosom od 150 eura čime obezvrjeđuje značaj i težinu ovog sramnog djela. Navedenom presudom, crnogorsko pravosuđe je objavljujući rat očiglednosti, gazeći preko logike i potiskujući istinu u drugi plan, pokušalo rehabilitovati DPS i očigledni organizovani napad njihovih aktivista na funkcionere Demokratske Crne Gore, kao i njihov nasilni upad u naše prostorije u Pljevljima. Na žalost, i ovaj primjer pokazuje da se crnogorski sudovi u zavisnosti od potrebe pretvaraju i u takozvane „mašine za pranje DPS prljavština i udbaških podmetačina”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Cilj ovakve presude, tvrde Demokrate bio je skrivanje političkog motiv napada, I zaustavljanje daljeg gomilanja presuda koje svjedoče o nepočinstvima vladajuće partije u toku izbornih procesa.

“Tako je ovlašćeni policijski službenik sa očiglednom namjerom izostavio jasno vidljiv i izražen politički motiv za napad na Demokrate, pa umjesto toga iskonstruisao događaj da je navodno Rovčanin uvrijedio napadače nakon čega su nasrnuli na prostorije Demokratske Crne Gore. To je naravno brutalna laž, veoma vidljiva izmišljotina. Uprava policije je zapravo od čitavog događaja iskonstruisala navodnu običnu svađu građana, izostavljajući činjenicu da je događaj nastao na izborni dan, da su napadači bili obezbjeđenje izbornog štaba DPSa u dvorani „Ada“, da je izvršen nasilan upad u prostorije političke organizacije, da su fizički napadnuti funkcioneri Demokrata i da je neposredno prije napada otkriven i javno prezentovan punkt DPSa za kupovinu glasova. Sve ove činjenice za pojedince iz Uprave policije nemaju veze sa politikom i političkim motivima, a to vjerovatno usled političke ostrašćenosti, slijepog izvršavanja političkih naloga i nedopustivog neprofesionalizma. Da ne pominjemo Tužilaštvo koje je brzopoteznim obavještenjem ocijenilo da nema elemenata za krivično gonjenje.Očekivali smo zaista da će sud sagledati cjelokupnu situaciju, da neće podleći uticajima i stati na stranu iskonstruisanih predloga, uspostavljajući tako veoma opasnu praksu”, navode Demokrate u saopštenju.

Bonus video: