Otkrijte Mosquito, crnogorski internet informator

Objavljena je i Mosquito aplikacija za iPhone, a u pripremi je i aplikacija za Android platformu
72 pregleda 0 komentar(a)
Mosquito, Miloš Milošević, Foto: Boris Pejović
Mosquito, Miloš Milošević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.07.2011. 12:05h

Grupa kreativaca dizajnersko programskog tima studija za interaktivni dizajn Fleka predstavili su besplatan internet informator Mosquito koji građanima, lokalnim zajednica i biznismenima daje priliku da predstave mjesta u kojima provode vrijeme, gradove, preduzeća...

Na taj način, kako je rečeno na prezentaciji te agencije, teži se "animiranju korisnika i njihovog okupljanja oko centralnog informatora". Do sada je popisano preko hiljadu mjesta u Crnoj Gori.

"Mosquito želi da razvija kulturu koja će postati pozitivan primjer za region sa aspekta upotrebe naprednih veb tehnologija u cilju podsticanja turizma”, objasnio je predstavnik Agencije Fleka Miloš Milošević.

On je istakao da pored turizma servis treba da bude okidač za razvoj iz oblasti informacionih tehnologija, povod za razmišljanje i investiranje od strane privatnih biznisa i države.

Mosquito omogućava korisnicima da sve što im je potrebno nađu na jednom mjestu, kao i da sami ažuriraju postojeće i predlažu nove sadržaje. Servis je besplatan, a sve informacije se konstantno nadgledaju i provjeravaju kako bi omogućili jasnu, brzu i tačnu informaciju.

"Iako je Mosquito namijenjen prvenstveno korisnicima, nijesu izostavljeni ni privrednici. Bez obzira na to da li je njihov biznis već popisan od strane Mosquita, nakon procesa verifikacije prepušta im se kontrola nad njihovom prezentacijom. Oni mogu, potpuno besplatno, uređivati svoju stranicu, najavljivati svoja dešavanja i komunicirati sa svojim klijentima”, objasnio je Milošević.

Mosquito i u "Vijestima"

Korisnicima će biti omogućeno da se informišu o repertoarima bioskopa, pozorišta, ali i da direktno kupe karte i sa odštampanim mailom ili potvrdnim SMS-om posjete dešavanje. Milošević je najavio da će od ponedjeljka građani moći preko tog servisa da kupe karte za projekcije u “Ster Cinemas”.

Objavljena je i Mosquito aplikacija za iPhone, a u pripremi je i aplikacija za Android platformu pa će svi posjetioci Crne Gore moći da se upoznaju i iskoriste sadržaje u njihovom okruženju.

Mosquito će jednom nedjeljno imati jednu stranu u "Vijestima", kao i najave na TV Vijesti gdje će informisati građane o svim dešavanjima. Informacije će biti objavljivane i na portalu u sekciji "Đe noćas".

Iz agencije Fleka su najavili da će u “bliskoj budućnosti ovaj servis biti proširen na region, a onda i dalje”.

Prijavi se i - počni

Nakon procesa registracije i prijave na portalu Mosquito, korisnika dočekuje interfejs podijeljen na cjeline. "Dok te nije bilo" je neka vrsta pregleda aktivnosti drugih korisnika - ko je novi na mreži, ko je i koji događaj dodao...

U dijelu "Kalendar" dat je uređen pregled događaja i Mosquito baze.Dovoljno je izabrati opseg ili konkretan dan u kojem korisnik želi da vidi dešavanja. "Sljedeće" su, po svemu sudeći, događaji u najavi.

Dešavanja iz kulture i ona koja se odnose na noćni život su u posebnim, istoimenim kategorijama.

U svom kategorijama u kojima su događaji navedeni, postoji opis događaja, mjesto i vrijeme, te cijena, u slučaju da je za određeno dešavanje predviđena ulaznica.

Bonus video: