Za tri godine registrovano preko 530.000 .ME domena

Registracija .me domena tokom posljednje fiskalne godine, završene u junu, porasla je 27 odsto
0 komentar(a)
me domen, Foto: Arhiva "Vijesti"
me domen, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.07.2011. 10:19h

.Me domen je tokom tri godine postojanja registrovao preko 530 hiljada domena u više od 200 zemalja, a 53 odsto ukupnog broja je u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

U Velikoj Britaniji registrovano je 7,7 odsto korisnika, po skoro četiri odsto je u Njemačkoj i Kanadi, a 3,6 odsto ih je u Japanu, saopšteno je iz .Me Registra.

"Procenat kvartalnog i godišnjeg rasta domena je konstantan i pokazuje njegovu popularnost, jer ga pojedinci i preduzeća koji žele da budu različiti u tom pogledu, često biraju”, navodi se u saopštenju .Me Registra.

Registracija .me domena tokom posljednje fiskalne godine, završene u junu, porasla je 27 odsto, što je, prema istraživanju, preko tri puta više od prosječnog rasta u toj industriji na godišnjem nivou, koji iznosi 7,9 odsto.

Izvršni direktor kompanije, Predrag Lešić smatra izuzetnim to što je Registar za tri godine postojanja doprinio stvaranju mnogih inovativnih onlajn destinacija i servisa sa .me ekstenzijom.

“Dobra stvar ovog domena je što omogućava pojedincima, od kojih su većina poslovni ljudi, prostor za registraciju imena za veb sajtove preko kojih iznose svoje lične ideje i interesovanja”, ocijenio je on.

Među najpopularnijim imenima je Formspring.me, sajt koji omogućava korisnicima da postavljaju pitanja i obezbjeđuje prostor da sami na njih i odgovaraju.

About.me je jednostavna personalizovana stranica, koja je na samom početku ocijenjena kao izuzetno inovativna, dok je Blog.me najpopularnija koreanska blog platforma sa preko 27 miliona korisnika.

“Neki smatraju da je .me domen jednu malu zemlju kao što je Crna Gora stavio u centar zbivanja, ali smo svakako zadovoljni što je on postao međunarodno prisutan i što je Registar uspio da na najbolji način predstavi domen zbog njegove vrijednosti, jednostavnosti i prisustva kao onlajn brenda”, zaključuje se u saopštenju.