Go Daddy prodat za 2,25 milijardi dolara

Od početka 2008, Go Daddy je, u saradnji sa britanskom kompanijom Affilias limited i crnogorskim Menet i Domen, agent regitracije Internet domena me.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2011. 08:20h

Kompanije KKR, Silver Lake i Technology Crossover Ventures uložiće oko 2,25 milijardi dolara u kompaniju Go Daddy, jednu od najvećih registara domena na svijetu, kako bi pomogle u osvajanju međunarodnih tržišta, prenosi The Register.

Osnivač i direktor Go Daddyja Bob Parsons rekao je da su te tri kompanije odabrane zbog toga što dobro poznaju tehnologiju i razumiju on-line poslovanje. Vjeruje da će kompaniji kojoj je na čelu pomoći pri bržem rastu na međunarodnom tržištu.

Parsons insistira na tome da nije u pitanju prodaja, već strateški savez, čiji je cilj reinvestiranje sredstava, što će, osim u osvajanju međunarodnog tržišta, poslužiti za proširenje postojećih usluga, razvoj usluga baziranih na računarstvu u oblaku...

Go Daddy je pokrenut 1997. godine. Ima više od 9,3 miliona korisnika širom svijeta i upravlja sa više od 48 miliona naziva domena.

Kompanija za ulagačima traga od prošle godine, nakon što je njen upravni odbor angažovao kompaniju Qatalyst, da ispita mogućnost prodaje.

U planu je bila i javna ponuda dionica, predviđena za 2006. godinu. Ipak, od tog se odustalo zbog lošeg stanja na tržištu, te stoga što Parsons nije mogao da drži jezik za zubima tokom perioda potrebnog da američki regulator Securities and Exchange Commision odradi potrebne predradnje.

Od početka 2008, Go Daddy je, u saradnji sa britanskom kompanijom Affilias limited i crnogorskim Menet i Domen, agent regitracije Internet domena me.

Bonus video: