LG Optimus 3D i Optimus Pad

Kompanija LG je predstavila je svoje nove, 3D uređaje - Optimus smartfon i Optimus Pad.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2011. 07:58h

LG Optimus 3D zanimljiv je zbog svoje 'tri dvostruke tehnologije' - dual-core, dual-channel i dual-memory - koje ovaj uređaj svrstavaju među hardverski najmoćnije pametne telefone na tržištu. Pokreće ga procesor radnog takta 1 GHz, a tu je i 512 MB radne memorije i 8 GB memorije za čuvanje podataka, proširivo do 32 GB pomoću SD memorijskih kartica.

No, najvažnija karakteristika ovog pametnog telefona je 3D ekran dijagonale 4,3 inča na kojem korisnici mogu gledati 3D sadržaj bez posebnih naočara, zatim dvije kamere rrezolucije pet megapiksela (uz dodatnu kameru s prednje strane za videorazgovore) kojima je moguće snimati 3D sadržaje.

LG Optimus Pad odlikuje se veličinom dijagonale ekrana od 8,9 inča i rezolucije 1.280x768 piksela.Dimenzije uređaja su 149,4 x 243 mm, što ga svrstava negdje u sredinu ponude tableta što se veličine ekrana tiče, a u LG-u smatraju da je upravo to idealna kombinacija.

Optimus Pad pokreće Tegra procesor radnog takta 1 GHz u kombinaciji s Androidom 3.0, a uređaj takođe ima dvije kamere za snimanje 3D sadržaja i 32 GB memorije za čuvanje podataka.

Bonus video: