Nakon iPad, iPod i iPhone uređaja, Apple planira i proizvodnju televizora!

Apple nema konkurente. Mogli bi da izbace i mašinu za veš i svi bi je kupovali...
0 komentar(a)
Apple TV, Foto: Cnn.com
Apple TV, Foto: Cnn.com
Ažurirano: 23.06.2011. 08:08h

Nakon što je zavladao tržištem prenosnih računara svojim iPod uređajem, mobilne telefonije (iPhone) i stvorio tržište tablet računara (iPad), Apple bi sljedeći korak mogao napraviti na tržištu televizora!

Tehnološki blog DailyTech prenio je izjavu jednog neimenovanog bivšeg Appleovog direktora, koji je potvrdio da kompanija radi na proizvodnji sopstvenog TV uređaja i da bi se on na tržištu mogao naći do kraja godine.

Ranije je prognozirano kako bi Apple dodatno mogao da prihoduje 2,6 milijardi dolara ukoliko se odluči za ulazak na TV tržište.

"Apple nema konkurente. Mogli bi da izbace i mašinu za veš i svi bi je kupovali", rekao je nedavno Rodžer Meknami, legendarni investitor iz Silicijumske doline, danas partner u fondu rizičnog kapitala Elevation Partners.

Apple je već tržištu predstavio Apple TV, digitalni medijski prijemnik, mrežni uređaj dizajniran za reprodukciju IPTV digitalnih sadržaja sa iTunes prodavnice, Netflixa, YouTube mreže, Flickr, MobileMe, te drugih izvora multimedijalnih sadržaja.

Prva verzija pojavila se 2006. godine, a u septembru 2010. izašla je i nova verzija medijskog prijemnika Apple TV2.

Za razliku od iPhone i iPad uređaja, koji su doživjeli planetarni uspjeh, Apple TV se nije baš proslavio. Čak je i Stiv Džobs, izvršni direktor Applea priznao kako Apple TV nikad nije bio veliki hit.

U cilju popularizacije uređaja, početna cijena od 299 USD, promocijom nove verzije, spuštena je na 99 USD, ali ni to nije pomoglo da proizovd bude široko prihvaćen.

Glavni suparnik Apple na ovom polju je Google, čiji proizvod Google TV je sličan uređaju Apple TV. Očekuje se da i Google proširi svoju ponudu integracijom sa stvarnim televizijama.

U kompaniji Appe još nisu najave o ulasku kompanije na TV tržište.

Bonus video: