Preko Yahooa lakše do aplikacija za mobilne telefone

Yahoo smatra da mnogi korisnici imaju muku da pronađu pravu mobilnu aplikaciju među stotinama hiljada dostupnih za Android i iPhone.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2011. 08:06h

Yahoo želi da svojom novom pretraživačkom alatkom pomogne ljudima da na što jednostavniji način pronađu aplikacije za mobilne telefone i detaljne informacije o njima.

Yahoo nudi novu opciju u svojoj pretraživačkoj mašini nazvanu App Search kao i pretraživačke alatke za aplikacije Androida i iPhonea nazvane AppSpot.

Kompanija je ubijeđena da može da uradi bolji posao od online prodavnica Androida i Applea.

„Njihovo pretraživanje je dobro, ali nije najbolje od sorte”, kazao je Šaši Set, viši potpredsjednik u Yahoou.

Pronalaženje informacija o aplikacijama za mobilne poput opisa, rejtinga, komentara i preporuka je u primitivnom stadijumu, kao što je bilo veb pretraživanje sredinom devedesetih, dodao je Set.

Yahoo smatra da mnogi korisnici imaju muku da pronađu pravu mobilnu aplikaciju među stotinama hiljada dostupnih za Android i iPhone.

Osim mogućnosti traženja aplikacija preko uobičajenih termina, Yahoo alatke će ponuditi i preporuke zasnovane na pozitivinim ocjenama korisnika, podsticaće na ostavljanje komentara i kritika i iste objavljivati a obezbijediće i razne kategorije za pretragu.

Kada korisnik jednom odabere aplikaciju, Yahoo će mu pružiti direktne linkove ili ka App Store ili ka Android Marketu.

Šaši Set je najavio mogućnost proširenja pretrage na aplikacije za tablete i druge uređaje koje možete naći u prodavnicama Samsunga, Nokie ili Research In Motiona.

Ukoliko procjeni da ima dovoljno potražnje među svojim korisnicima, Yahoo će uključiti i linkove ka veb aplikacijama za desktop brauzere poput desetine hiljada koje su kreirane za Facebook ili Twitter.

Galerija

Bonus video: