Domen .me postao glavni izbor za aplikacije za mobilne telefone

Preduzetnici poput Brajana Vonga koriste .me domen za njihove mobilne proizvode jer je zabavan, jednostavan za pristup i lako se pamti.
0 komentar(a)
me domen, Foto: Arhiva "Vijesti"
me domen, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.06.2011. 14:13h

ME postaje glavni izbor domena za kompaniju koje predstavljaju inovativne i trendi nove mobilne aplikacije.

Internet aplikacije kao što su Kiip.me, Blip.me i Sonar.me su savršeni primjeri, prenosi portal Businesswire.com

Kiip.Me je izum 19-godišnjeg Brajana Vonga, koji se smatra "jednim od najpametnijih i kreativnijih preduzetnika u svijetu digitalnih medija". Vong je naročito uspješan u reklamiranju među mlađom populacijom.

Sa aplikacijom Kiip.Me, on je smislio način da popularni proizvodi unovče opsesiju igrama na mobilnom telefonu, na tržištu od nekih 15 miliona "gejmera".

Igrači mogu da dobiju nagrade od proizvođača kada "pređu" igru ili dostignu određeni nivo u igri.

"Kiip.me je briljantno marketinško sredstvo za proizvođače i jedinstvena prilika za prihodovanje za onlajn gejmerske firme, a upravo je .me odličan izbor kojim se ti elementi povezuju" objašnjava Predrag Lešić, izvršni direktor kompanije Domen koja je agent registracije .me domena.

Preduzetnici poput Brajana Vonga koriste .me domen za njihove mobilne proizvode jer je zabavan, jednostavan mu je pristupiti i lako se pamti.

Blip.me je interesantna aplikacija za pametne telefone i predstavlja interesantan, koristan i besplatan način da pretvorite vaš mobilni telefon u voki-toki.

"Izabrali smo to ime i domen jer dodaje ličnu dimenziju aplikaciji, i domen .me je u skladu sa produktom i brendom koji gradimo u mobilnom svijetu" naglašava Dejvid King, jedan od osnivača Blip.me. " Domen .me je društven, ličan i kapriciozan".

Preduzetnici poput Brajana Vonga koriste .me domen za njihove mobilne proizvode jer je zabavan, jednostavan mu je pristupiti i lako se pamt

"Kompanije kao što su Kiip.me i Blip.me su jednostavno ukapirale" dodaje Lešić i nastavlja " Ovaj domen je izabran jer smo od prvog dana znali da se ekstenzija uklapa sa svakom biznis idejom".

Još jedan sjajan primjer je onlajn preduzetnik Bret Martin i njegova aplikacija Sonar.Me. Ova aplikacija pomaže ljudima da otkriju da li su ljudi povezani na društvene mreže kao što su Facebook i Twitter.

Do jula prošle godine, u svijetu je registrovano više od 400.000 internet adresa sa .me nastavkom. Najbolje prodati domen sa liste premium adresa je, Date.me, za koji je plaćeno 70.000 dolara. Nedavno su prodate i oznake Love.me i Kiss.me, za 30.000, odnosno 10.000 USD.

Bonus video: