Google Maps javlja koliko kasne vozovi i autobusi

Korisnik treba da pokrene aplikaciju i odabere stanicu do koje putuje. Nakon toga dobija spisak autobusa i vozova koji kasne, kao i vrijeme njihovog polaska...
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2011. 10:08h

Google softver ne može da učini vozove tačnim, ali od nedavno može da kaže koliko kasne.

Google je u saradnji sa četiri američka i dva evropska grada dodao novu mogućnost svojoj aplikaciji Google Maps, koja obavještava korisnika da li autobusi i vozovi kasne i koliko je to kašnjenje.

Novi dodatak Googleovim mapama funkcioniše vrlo jednostavno. Korisnik treba da pokrene aplikaciju i odabere stanicu do koje putuje. Nakon toga dobija spisak autobusa i vozova koji kasne, kao i vrijeme njihovog polaska i procjenu dolaska na stanicu na kojoj se trenutno nalazi.

Četiri američka grada koja su pružila podršku Googleovim mapama su Boston, Portland, San Francisko i San Dijego, dok su u Evropi to Madrid i Torino.

Kompanija pregovara i sa drugim prevoznicima kako bi oni svojim korisnicima omogućili uvid u red vožnje.

Da bi nove mogućnosti bile dostupne mora se instalirati najnovija verzija aplikacije Maps, a operativni sistem Android mora da bude verzije 1.6 ili noviji. Nova mogućnost dostupna je i na stonim računarima koji imaju instaliranu aplikaciju Google Maps.

Bonus video: