"Soni Erikson" predstavio nove modele "ekspirije"

Svi ovi telefoni imaju kameru od osam miliona piksela, koje su u stanju da prave HD video snimke
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2011. 13:36h

Kompanija "Soni Erikson" je predstavila nove modele jednog od svojih najpopularnijih smartfonova - "ekspirije". Riječ je o modelima "Xperia mini", "Xperia mini pro", "Xperia neo", "Xperia Arc" i "Xperia Play", koji će imati operativni sistem "android 2.3".

Svi ovi telefoni imaju kameru od osam miliona piksela, koje su u stanju da prave HD video snimke.

Telefoni će imati i moćne senzore "Exor R", koji omogućavaju pravljenje izuzetno oštrih snimaka čak i u potpunom mraku.

Predstavnici "Sonija" stavili su u zamračenu kutiju jednu "android" lutku i pokušali u mraku da je snime raznim modelima mobilnih telefona (od ranijih "ekspirija" do "ajfona4"), ali su samo nove "ekspirije" uspjele da naprave snimke.

Od ranijih modela "ekspirije", model "Xperia arc" razlikuje se po tome što je mnogo tanji - širok je samo 8,7 milimetara na svom najtanjem dijelu i ima širok displej od 4,2 inča.

"Xpiria pro" je namijenjen profesionalcima, pa ima funkcije poput sinhronizacije s e-mailom, kalendarom i kontaktima, dok "Office Suite Pro" omogućava korisnicima da čitaju i uređuju Word dokumente direktno na telefonu.

Ipak, najjači adut ove serije svakako je "Xpiria Play", koji osim svih najboljih performansi smartfona nudi i najbolje iskustvo za gejmere.

Bonus video: