Besplatan internet pristup na tri lokacije u Podgorici

Danilo Ćetković, izvršni direktor MNNewsa, kazao je da je u planu širenje usluge bežičnog pristupa u još nekoliko opština
71 pregleda 0 komentar(a)
internet, Foto: Luka Zeković
internet, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.06.2011. 11:20h

Besplatan internet pristup dostupan je od 2. juna na tri lokacije u Podgorici: na Trgu Republike, Rimskom trgu i na platou ispred Gimnazije "Slobodan Škerović".

Besplatan internet je projekat koji Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije (MIDT) realizuje u tehnničkoj saradnji sa kompanijom MNNews.

Podgorica je četvrti grad u kojem MNNews realizuje projekat besplatnog pristupa internetu. Prethodno, ta kompanija je, u saradnji sa USAID, organizacijom FORS Montenegro, te kompanijom Adriatic Marinas i tivatskom Opštinom, ponudila besplatan internet u Bijelom Polju, Pljevljima i Tivtu.

U kompaniji smatraju da će besplatan internet posebno biti od koristi studentima i đacima.

Danilo Ćetković, izvršni direktor MNNewsa, kazao je da je u planu širenje usluge bežičnog pristupa u još nekoliko opština, posebno na sjeveru.

Na svim lokacijama na kojima su besplatan pristup internetu ponudili iz kompanije MNNews, uključujući i lokacije u Podgorici, moguć je pristup samo osnovnim servisima interneta, što podrazumijeva korištenje weba i servisa elektronske pošte, ali ne i mogućnost preuzimanja sadržaja s interneta, servise kao što su Skype, torrent...

Web i e-mail su potpuno besplatni, na lokacijama gdje korisnici uređajima kao što su mobilni telefon ili laptop, uhvate Wi-Fi signal.

Kompanija MNNews i MIDT će uskoro svim građanima Crne Gore ponuditi i besplatne e-mail adrese.

Savjetnik ministra za informaciono društvo i telekomunikacije Dejan Abazović kazao je da prihvaćena i ponuda austrijske EOSS grupacije, jedinog ponuđača za zajedničko ulaganje u projekat Wireless Montenegro, čijom realizacijom je planirano da bežičnim signalom bude pokrivena cijela Crna Gora.

Osim na tri lokacije koje su juče prezentovali MIDT i MNNews, u glavnom gradu, besplatan internet je moguće koristiti u velikom broju restorana i kafića.

Pogledajte listu lokacija na kojima je u crnoj Gori dostupan bežični internet >>>

Bonus video: