Junkevičiene: Uloga NATO je da štiti demokratiju i način života u svakoj od država članica

Juknevičiene je naglasila da je Crna Gora prva država koju posjećuje nakon što je 24. septembra preuzela funkciju predsjednice PS NATO-a
0 komentar(a)
Ivan Brajović, Raša Juknevičiene, Foto: Skupština Crne Gore
Ivan Brajović, Raša Juknevičiene, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 03.10.2018. 16:13h

Parlament u svakoj demokratskoj državi predstavlja najvažniju instituciju, rekla je novoizabrana predsjednica Parlamentarne skupštine NATO-a Raša Juknevičiene i odala priznanje jasnoj posvećenosti Crne Gore članstvu Alijansi i evropskim integracijama.

Predsjednik Skupštine, Ivan Brajović sastao se danas sa Juknevičine koja je nakon Brisela započela mandat posjetom Crnoj Gori.

"Crna Gora pridaje veliki značaj parlamentarnoj diplomatiji, aktivni smo u PS NATO i drugim parlamentarnim organizacijama i vrlo smo posvećeni interparlamentarnom dijalogu na svim nivoima", rekao je Brajović na sastanku sa Juknevičiene.

Juknevičiene je naglasila da je Crna Gora prva država koju posjećuje nakon što je 24. septembra preuzela funkciju predsjednice PS NATO-a.

Ona je istakla da parlament u svakoj demokratskoj državi predstavlja najvažniju instituciju i odala je priznanje jasnoj posvećenosti Crne Gore NATO članstvu i evropskim integracijama.

"Uloga NATO je da, razumijevajući globalne političke prilike, štiti demokratiju i način života u svakoj od država članica", istakla je Juknevičiene.

Sagovornici su se saglasili da su za Crnu Goru veoma značajna oba članstva – NATO i EU, posebno imajući u vidu lidersku ulogu Crne Gore i njen doprinos dobrosusjedskim odnosima i stabilnosti u regionu.

Brajović je zahvalio Juknevičiene, koja dolazi iz Litvanije, na razumijevanju i čvrstoj podršci te države integracionim procesima Crne Gore.

Sastanku je prisustvovao i poslanik Obrad Stanišić, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, i zamjenik šefa Delegacije Skupštine Crne Gore u PS NATO, čije je dosadašnje angažovanje i saradnju u ovoj organizaciji akcentovala predsjednica Juknevičiene.

Bonus video: