I DALJE DRUGI

Yahoo u novom ruhu: Na mailu dostupne i društvene mreže

Novi mail klijent biće duplo brži od sadašnjeg, a korisnicima će biti omogućeno slanje dodataka (attachments) veličine do 100 megabajta
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2011. 13:09h

Popularni besplatni klijent za elektronsku poštu Yahoo Inc. najavio je  promjenu korisničkog izgleda koji će ubuduće biti pristupačniji svima koji koriste društvene mreže Facebook i Twitter.

Yahoo je na promjenama radio sedam mjeseci, a oko 277 miliona korisnika tog mail klijenta za nekoliko sedmica moći će da vidi novi izgled sajta.Kako najavljuju iz Yahooa, korisnicima će ubuduće biti omogućeno da osvježavaju svoje profile na Facebooku i Twitteru i slanje poruka na te mreže direktno iz Yahoo maila.

Novi mail klijent biće duplo brži od sadašnjeg, a korisnicima će biti omogućeno slanje dodataka (attachments) veličine do 100 megabajta.Od ostalih novina u kompaniji Yahoo najavljuju bolju kontrolu neželjenih poruka i mogućnost direktnog četovanja sa prijateljima na Facebooku.

Kompanija Yahoo pokušava da održi korak sa svojim glavnim konkurentima, prije svega Googleom i njegovim Gmail servisom, u trenutku kada sve više korisnika prelazi na taj mail klijent.

Najavljenim promjenama Yahoo pokušava da privuče nove korisnike i zadrži stare. Yahoo mail ima oko 277 miliona korisnika u svijetu. To je i dalje drugi najveći mail klijent, ali je broj korisnika prošle godine opao za tri miliona, odnosno za jedan odsto.

Njihov konkurent Gmail ima 220 miliona korisnika, ali je samo prošle godine registrovano 43 miliona novih korisnika i zabilježen rast od 24 odsto.

Microsoftov Hotmail, prema podacima kompanije za istraživanje comScore Inc., i dalje ima najveći broj korisnika na svijetu od 327 miliona. Taj servis je, međutim, prošle godine zabilježio i najveći pad broja korisnika od 27 miliona, odnosno osam odsto.

Preporučujemo za Vas